«Φρένο» στο 6ήμερο ράλι του Χρηματιστηρίου – Πτώση 0,47%

Με έναν προφανή θετικό πρωταγωνιστή και έναν αρνητικό που… προέκυψε ολοκληρώθηκε η σημερινή (7/2) συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αν και ιστορική, χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις καθώς ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε εύρος άνω των 25 μονάδων.

Αφενός είχαμε το «ντεμπούτο» της μετοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο ταμπλό του Χ.Α., η οποία απομακρύνθηκε από την τιμή εκκίνησης των 8,2 ευρώ καταγράφοντας διψήφιο «άλμα». Μάλιστα, στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών άλλαξαν χέρια πάνω από 2 εκατ. τεμάχια, σε τιμές πέριξ των 9,50 ευρώ, ήτοι με κέρδη άνω του 15%, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 2,85 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της ΔΕΗ υπέστη ισχυρές πιέσεις στον απόηχο του πορίσματος της Κομισιόν περί παραβίασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ. Σημειώνεται πως μέχρι τη δημοσίευση της ευρωπαϊκής ενημέρωσης, η μετοχή είχε ικανοποιητική πορεία. Ωστόσο, τελικά διολίσθησε πάνω από 4% ενώ στα χαμηλά ημέρας έφτασε να διαπραγματεύεται έως τα 11,55 ευρώ.

Παράλληλα, οι επενδυτές βρήκαν σήμερα ευκαιρία να ρευστοποιήσουν ένα μέρος από τα κέρδη των τραπεζών, οι οποίες μέχρι πρότινος υπεραπέδιδαν. Η Alpha Bank ηγήθηκε των απωλειών, ενώ κατά πόδας ακολούθησαν οι υπόλοιπες συστημικές. Ανεπηρέαστη από τη σημερινή «βουτιά» η Motor Oil, η οποία έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό καταγράφοντας ισχυρή ημερήσια άνοδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 6,62 μονάδες ή 0,47% και έκλεισε στις 1.397,14 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.407,71 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.382,38 μονάδες. Μπήκε, έτσι, τέλος στο 6ήμερο ανοδικό σερί του Χρηματιστηρίου, που είχε δώσει κέρδη σχεδόν 4%. Επόμενο ορόσημο για τον ΓΔ παραμένουν οι 1.412,84 μονάδες (κλείσιμο 3ης Μαΐου 2011).

Παρά τη σημερινή πτώση και σύμφωνα με αναλυτές, η Λεωφόρος Αθηνών δείχνει πως έχει κι άλλα περιθώρια ανόδου, παρά την «επιβάρυνση» που έχει από το πρόσφατο ράλι. Χρηματιστηριακές εταιρείες σημειώνουν πως αρκετές μετοχές διαπραγματεύονται με σημαντικό discount στο ταμπλό και σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν σε συνεχείς αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων.

Τα βλέμματα στο Ελ. Βενιζέλος

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Jumbo με βασικό θέμα της ατζέντας των μετόχων την έγκριση της έκτακτης διανομής μερίσματος, ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή. Κρίσιμης σημασίας είναι το placement για τη συμμετοχή του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς, με τις διαδικασίες να προβλέπεται ότι θα προχωρήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο