Ποιος ο λόγος καταγραφής ατόμων που θα αναχωρούσαν ώστε να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία;

Στην εντολή της «Αριστερής Διακυβέρνησης» για καταμέτρηση των διαδηλωτών που θα συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αναφέρεται με ερώτησή του προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως δημοσιότητας, κατόπιν διαταγής του Ταξίαρχου των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου, διέταξε όλες τις υπηρεσίες της, να αναφέρουν πόσοι επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο την Παρασκευή 18/01/2019, για το Συλλαλητήριο της Αθήνας. Μάλιστα αναφορά γινόταν και σε «Κίνηση Πολιτών» της Λέσβου, που καλούσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 του μηνός ημέρα Κυριακή. Για το λόγο αυτό ερωτάται η αρμόδια Υπουργός ποιος είναι ο λόγος αυτής της εντολής και αν υπήρξε ανάλογη εντολή και για άλλες περιοχές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης με ΑΚΕ:
Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Ποιος ο λόγος καταγραφής ατόμων που θα αναχωρούσαν ώστε να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία;

Επί «Αριστερής Διακυβέρνησης» η ΕΛ.ΑΣ. και σίγουρα κατόπιν άνωθεν εντολής, διέταξε να καταμετρηθούν οι διαδηλωτές που θα συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως δημοσιότητας, κατόπιν διαταγής του Ταξίαρχου των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου, διέταξε όλες τις υπηρεσίες της, να αναφέρουν πόσοι επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο την Παρασκευή 18/01/2019, για το Συλλαλητήριο της Αθήνας. Μάλιστα αναφορά γινόταν και σε «Κίνηση Πολιτών» της Λέσβου, που καλούσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 του μηνός ημέρα Κυριακή.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο λόγος που δόθηκε εντολή να καταγραφούν τα άτομα και τα μέσα μεταφοράς που θα αναχωρούσαν ώστε να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία;
2. Ποιος έδωσε εντολή στον Ταξίαρχο να προχωρήσει στην εν λόγω καταγραφή; Υπήρξε γραπτή εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα; Εάν ναι, παρακαλούμε όπως κατατεθεί η σχετική εντολή.
3. Υπήρξε εντολή για καταγραφή ατόμων και μέσων μεταφοράς και σε άλλες περιοχές; Εάν ναι, σε ποιες;
Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας