Κατειλημμένος… εδώ και μήνες ο ανελκυστήρας του ΟΑΕΕ στην Πάτρα

advertisement

Στην ταλαιπωρία που βιώνουν οι Πατρινοί πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τον ΟΑΕΕ στην οδό Κορίνθου αναφέρεται με ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ανελκυστήρας δε λειτουργεί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα οι πολίτες – ακόμη και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και οι ηλικιωμένοι – να αναγκάζονται να ανεβαίνουν μέχρι και τον τρίτο όροφο από τη σκάλα. Ειρωνικό βέβαια, είναι το γεγονός ότι στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο δεν έχει καμία χρησιμότητα εφόσον δε λειτουργεί ο ανελκυστήρας. Για το λόγο αυτό ερωτάται η αρμόδια Υπουργός εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα, πόσο χρονικό διάστημα είναι εκτός λειτουργίας ο ανελκυστήρας, εάν έχουν γίνει σχετικές ενέργειες και πότε τελικά θα επισκευαστεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα Κατειλημμένος…εδώ και μήνες ο ανελκυστήρας του ΟΑΕΕ στην Πάτρα

Ταλαιπωρία δίχως τέλος βιώνουν οι Πατρινοί πολίτες, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ανελκυστήρας του κτιρίου του ΟΑΕΕ στην οδό Κορίνθου δε λειτουργεί εδώ και μήνες. Έτσι, οι πολίτες αναγκάζονται να ανεβαίνουν μέχρι και τον τρίτο όροφο από τη σκάλα και να εξαντλούνται. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και τους ηλικιωμένους. Ειρωνικό βέβαια, είναι το γεγονός ότι στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο δεν έχει καμία χρησιμότητα εφόσον δε λειτουργεί ο ανελκυστήρας.
Κατόπιν τούτου ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας του ΟΑΕΕ στην Πάτρα; Εδώ και πόσο χρονικό διάστημα είναι εκτός λειτουργίας;
2. Για ποιους λόγους δεν έχει μέχρι σήμερα επισκευαστεί και ταλαιπωρούνται οι πολίτες;
3. Σε ποιες ενέργειες έχετε μέχρι σήμερα προβεί για τη λύση του προβλήματος; Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα επισκευής του ανελκυστήρα;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας