Αχαΐα: Με χαμηλό τον πήχη της αγοραστικής κίνησης ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Η εικόνα σε Πάτρα και Αίγιο

Oι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα από σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου, αν και πολλές εμπορικές επιχειρήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων, μπήκαν από νωρίς στη «μάχη» των προσφορών

Στον «χορό» των εκπτώσεων θα μπουν τα φυσικά καταστήματα, με προσφορές σε όλα τα είδη. «Εχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας στις εκπτώσεις και αυτό δεν είναι μια υπερβολή, αλλά η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Πολλοί περιμένουν ένα σωσίβιο», δηλώνει σο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος και  «εξομολογήθηκε» ότι αυτό που ζει ως έμπορος, δεν το έχει αντιμετωπίσει ξανά στα 40 χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με το λιανεμπόριο. Η παρατεταμένη πτώση στον τζίρο της αγοράς, είναι κάτι το πρωτοφανές και οφείλεται κατά κύριο λόγο, στο κύμα ακρίβειας που πλήττει όλα τα πορτοφόλια, σε μικρό ή σε μεγαλύτερο βαθμό.«Η αγορά είναι στεγνή από ρευστότητα γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, η βενζίνη και το ρεύμα έφαγε όλο τον παρά», είπε ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.
Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στην αγορά του Αιγίου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το τοπικό εμπόριο είναι έτοιμο, τα καταστήματα φτιάχνουν τις βιτρίνες τους, για να μπουν δυναμικά στις θερινές εκπτώσεις με προσφορές 30%-60%, αλλά δυστυχώς από την αγορά λείπει ρευστότητα και ψυχολογία. Η αύξηση του κόστους διαβίωσης, το ρεύμα και τα καύσιμα θα στερήσουν μεγάλο ποσοστό του τζίρου από τα τοπικά καταστήματα, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου.
«Ο εισερχόμενος τουρισμός αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα εσόδων για το Αίγιο, αλλά δεν είμαστε και Μύκονος», είπε ο Λάμπης Παπαδόπουλος. Η τοπική οικονομία στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην αγροτική παραγωγή και στην σταφίδα, που φέτος στερήθηκε έναν τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ λόγω των γνωστών προβλημάτων.