Παρουσία χιλιάδων πολιτών και επισήμων, το μεγάλο ιερό προσκύνημα στην Παναγία Τρυπητή (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια, παρουσία χιλιάδων προσκυνητών και επισήμων, το Αίγιο τίμησε σήμερα την πολιούχο και προστάτιδά του Παναγία Τρυπητή κατά τον λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής. Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αχαιή Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο αχαιός βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος, τη ΝΙΚΗ ο βουλευτής Αχαΐας Σπύρος Τσιρώνης και τους ‘Σπαρτιάτες’ ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας.

Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας, ο πρώην Ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τη ΝΔ Πύρρος Δήμας, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος με τους «Δημοκράτες» Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, οι Αντιπεριφερειάρχες Άννα Μαστοράκου, Πάνος Σακελλαρόπουλος, Γεωργία Ντάτσικα και Τάκης Αντωνόπουλος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στη διαδρομή προς την κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας όπου και εψάλη δέηση. Ακολούθως η ιερά εικόνα με στρατιωτικό τζιπ, ακολούθησε τη διαδρομή Κλεομένους Οικονόμου, Μητροπόλεως, Αράτου, Αιγιαλέως -Κλεομένους Οικονόμου, Ασημάκη Φωτήλα, Ταξιαρχών, Νικολάου Σολιώτη, Νικολάου Πλαστήρα, Κανελλοπούλου, με επιστροφή στην Ζωοδόχου Πηγής.

Κατά την υποδοχή των επισήμων αλλά και στη διάρκεια της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγηµα αλλά και τις τρεις Φιλαρμονικές του Δήµου Αιγιαλείας.

Αμέσως μετά την λήξη της λιτανείας της ιεράς και χαριτόβρυτης εικόνος της Παναγίας Τρυπητής ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος παραχώρησε γεύμα προς τιμή των επισήμων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας κατά την Θεία Λειτουργία στο προσκύνημα εκφώνησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ εκτός από τον οικείο ποιμενάρχη της Αιγιαλείας σεβ. κ.κ. Ιερώνυμο συλλειτούργησαν ο Γέροντας πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, οι σεβ. Μητροπολίτες Σερρών κ.κ. Θεολόγος και Κορίνθου κ.κ. Διονυσιος καθώς και ο θεοφ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

 

πηγη aigiovoice

Be the first to comment on "Παρουσία χιλιάδων πολιτών και επισήμων, το μεγάλο ιερό προσκύνημα στην Παναγία Τρυπητή (ΦΩΤΟ)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*