Στο εδώλιο οι επτά Πατρινοί, για την «πειρατεία» συνδρομητικής τηλεόρασης

Επτά Πατρινοί που κατηγορούνται ότι τοποθετούσαν παράνομους αποκωδικοποιητές, έναντι χαμηλού τιμήματος σε 1950 περίπου «συνδρομητές» τους, υφαρπάζοντας την τηλεοπτική εικόνα των συνδρομητικών καναλιών, θα καθίσουν την προσεχή Τετάρτη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που υπολογίζεται ότι αποκόμισε παράνομα κέρδη ύψους 10εκ. ευρώ είχε γίνει από την Ασφάλεια της Πάτρας πέρυσι, οπότε και συνέλαβε τα 7 μέλη της, εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι τέσσερις, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίσθηκαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές, κατάφεραν να αποκωδικοποιούν και να αναμεταδίδουν, παράνομα, ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της NOVA, της COSMOTE και άλλων προστατευόμενων συνδρομητών τηλεοπτικών οργανισμών.

Τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης συνδρομητών, εγκατεστημένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε κινητό τηλέφωνο, για να έχουν πλήρη εικόνα του πελατολογίου τους και ειδικότερα για την εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων, ημερομηνία λήξης περιόδου της συνδρομής, διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου κ.ο.κ.

Τέλος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από την περαιτέρω έρευνα της Ασφάλειας Πάτρας είχε διαπιστωθεί ότι τρία μέλη του κυκλώματος προέβαιναν σε νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων της, ιδρύοντας στην Πάτρα και τα Γιάννινα διάφορες επιχειρήσεις (είδη αρτοποιίας, λιανικό εμπόριο, καφέ εμπορία μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων.

Οι «7» θα δικασθούν την ερχόμενη Τετάρτη για τα αδικήματα (κακουργηματικού χαρακτήρα) της ένστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Του Γιώργου Αναστασόπουλου

Be the first to comment on "Στο εδώλιο οι επτά Πατρινοί, για την «πειρατεία» συνδρομητικής τηλεόρασης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*