Ο αγώνας των σεισμοπαθών και άπορων του Τριαντείου είναι δίκαιος και ελπιδοφόρος

Πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά των εξώδικων  που έχει αποστείλει η Δημοτική Αρχή στους σεισμοπαθείς και άπορους του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ,  απαιτώντας  την βίαιη εκδίωξη τους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία απεκαλύφθη το  σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ο  δικηγόρος και ο μάρτυρας κατηγορίας  μέλος του Κοινοτικού Συμβούλιου Αιγίου, επίσημα πλέον ενώπιον του δικαστηρίου,  επικαλέσθηκαν  την δήθεν παραβατικότητα, συνολικά των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.

Κατασυκοφάντησαν  τους σεισμοπαθείς και άπορους καταλογίζοντας τους «εγκλήματα» του κοινού ποινικού δικαίου .  Δεν δίστασαν να  στιγματίσουν μεροκαματιάρηδες εργάτες , χήρες με μικρά παιδιά, άνεργους, ανήμπορους γέροντες και γερόντισσες  πιστεύοντας ότι έτσι θα επιτύχουν  ποιο εύκολα την εκδίωξη τους.

Δεν απάντησαν όμως γιατί ο Δήμος, ένα χρόνο τώρα, δεν  απομακρύνει τα ακατοίκητα  κοντέινερ, εκεί που βρίσκουν στέγη οι περιθωριακοί και οι παράνομοι.

Αναδεικνύεται και  με αυτό τον  τραγικό τρόπο, της κατάστασης στο ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ  ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις και όλες οι Δημοτικές Αρχές , είναι  για την αύξηση  των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και  όχι για την φροντίδα των σεισμοπαθών και απόρων.  Για αυτούς υπάρχει ο αυταρχισμός παράλληλα με την ψηφοθηρική μικροπολιτική εκμετάλλευση της αδύναμης θέσης τους.

Ο αγώνας των σεισμοπαθών και άπορων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ  είναι δίκαιος και ελπιδοφόρος. Εκφράζει την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων και των κατατρεγμένων της σημερινής κοινωνίας για  ζωή με δικαιώματα στη στέγη, την υγεία, την δουλειά.

Για τη σημερινή κατάσταση στο ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ  σοβαρές ευθύνες έχουν και οι δυο  παρατάξεις της αντιπολίτευσης που άσκησαν εξουσία στο Δήμο και εψήφισαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του 2011, για την εκδίωξη των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ . Την απόφαση αυτή επικαλείται σήμερα η Δημοτική Αρχή.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε δυο Δημοτικά Συμβούλια του Απριλίου κατέθεσε πρόταση για επανεξέταση της απόφασης του 2011, ώστε αυτομάτως, να ακυρωθούν τα εξώδικα του Δήμαρχου.

Όμως οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν εναντιώνονται στην αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Εξακολουθούν και σήμερα να τηρούν «σιγή ιχθύος»  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τις τρεις  παρατάξεις της  αντιπολίτευσης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, έστω και την τελευταία  στιγμή πριν υλοποιηθεί το τελεσίγραφο του Δημάρχου και πεταχτούν βίαια οι σεισμοπαθείς και οι άποροι  στο δρόμο. Αλλιώς ο λαός του Αιγίου θα τους θεωρήσει συνένοχους της Δημοτικής Αρχής στην αντιλαϊκή  αυταρχική  πολιτική της.

Η  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ. Αναδεικνύει την αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της Δημοτικής Αρχής αλλά   και ταυτόχρονα αποδεικνύει περίτρανα, ότι ούτε περιθωριακοί ούτε παράνομοι είναι. Αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στο μεροκάματο, στη στέγη ,στη υγεία, για μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καλεί τους  εργαζόμενουςτης Αιγιάλειας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις εναπομείναντες οικογένειες του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.

Για την ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  η λύση αυτού του κοινωνικού προβλήματος απαιτεί την αποφασιστική ένταξη των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ, αλλά και όλων των ανέργων, στο καθημερινό μεροκάματο, σε μια κοινωνία που η σταθερή εργασία θα αποτελεί δικαίωμα για όλο τον πληθυσμό και όχι ευκαιρία.  Η κατοικία δεν θα αποτελεί ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα για όλους.

Καλούμε  τους  κατοίκους του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ  να δυναμώσουν τον συλλογικό τους  αγώνα και τη διεκδίκηση για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μαζί με τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό :

– για να ανακληθούν τα εξώδικα του Δημάρχου  και να επιστραφούν τα κενά  κοντέινερ.

– Να καθαρισθεί ο χώρος μέχρι να δρομολογηθεί η στεγαστική αποκατάσταση τους.

-Να δημιουργηθεί στο χώρο ένα πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους της Κουλούρας και της Ροκάς.

ΛΑΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ