Να ανακληθούν τα εξώδικα του Δημάρχου

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα η Δημοτική Αρχη σε συνεργασία και συμπαιγνία με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών κλιμάκωσαν την επίθεση τους ενάντια στους κατατρεγμένους του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ :
Η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Υποδομών παραχωρεί τη διαχείριση των κοντέινερ στο Δήμο για να υλοποιήσει απρόσκοπτα τα σχέδια του. Να επιτύχει ποιο εύκολα την εκδίωξη βίαια και άμεσα των εναπομεινάντων σεισμοπαθών και απόρων. Να «αξιοποιήσει» ανενόχλητος το καθαρό πλέον οικόπεδο των 70 στρεμμάτων, που είναι «μπαλκόνι στο κορινθιακό». Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας.
Αναδεικνύεται και με αυτό τον τραγικό τρόπο ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται όλες οι Κυβερνήσεις και όλες οι Δημοτικές Αρχές, χρόνια τώρα, ήταν για την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων. Σαρώνει στο πέρασμα της τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων για υγεία, παιδεία, στέγη, δουλειά.
Η σημερινή κατάσταση στο ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ είναι ο καθρέφτης της σάπιου κοινωνικού συστήματος τους, αυτό που μας εξασφάλισαν για τον 21Ο αιώνα. Για αυτό και θέλουν να το “καθαρίσουν” βίαια, αδιαφορώντας για την τύχη των κατοίκων του. Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και όλων των Δημοτικών Αρχών που για 25 χρόνια τους έβλεπαν μόνο σαν εκλογική πελατεία.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για δεύτερη φορά κατέθεσε πρόταση στο Δήμο ώστε να τεθεί το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 21/4/2021.
Αυτή τη φορά ήταν η παράταξη ΓΟΥΤΟΥ που ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική, ταυτίστηκε με την Δημοτική Αρχή και δεν επέτρεψε να συζητηθεί το θέμα, ώστε να παρθεί πολιτική απόφαση αναστολής των εξώδικων. Στην ουσία ενίσχυσε την Δημοτική Αρχή στο δικαστικό της αγώνα να εκδιώξει βίαια τους κατατρεγμένους του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα βάλει πάλι το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλεί τους αρχηγούς των παρατάξεων να το στηρίξουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, έστω και την τελευταία στιγμή πριν πεταχτούν βίαια οι σεισμοπαθείς και οι άποροι στο δρόμο. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο πάρει πολιτική απόφαση να ακυρωθούν τα εξώδικα του Δημάρχου, αυτομάτως σταματά οι δικαστική διαδικασία.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος απομάκρυνσης των κενών κοντέινερ και δρομολογείται η αποκατάσταση του συνόλου των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.
Ο αγώνας των σεισμοπαθών και απόρων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ είναι δίκαιος και ελπιδοφόρος και πρέπει να συνεχισθεί. Εκφράζει την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων και των κατατρεγμένων της σημερινής κοινωνίας για ζωή με δικαιώματα στη στέγη, την υγεία, την δουλειά.
Αναδεικνύει την αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της Δημοτικής Αρχής αλλά και ταυτόχρονα αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ούτε περιθωριακοί ούτε παράνομοι είναι, αλλά αγωνίζονται για το δικαίωμα τους σε μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αγωνίζεται για να λυθούν τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων της Αιγιάλειας. Τους καλεί μέσα από τους οργανωμένους φορείς τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και στις εναπομείναντες οικογένειες του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ.
Να δουν στην αγωνία και τον αγώνα των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ για επιβίωση, την δική τους αγωνία να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ η λύση αυτού του κοινωνικού προβλήματος απαιτεί την αποφασιστική ένταξη των κατοίκων του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ αλλά και όλων των ανέργων, στην εργασία, σε μια κοινωνία που η σταθερή μόνιμη εργασία θα αποτελεί δικαίωμα για όλο τον πληθυσμό και όχι ευκαιρία.
Καλεί τους κατοίκους του ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ να δυναμώσουν τον συλλογικό τους αγώνα και τη διεκδίκηση για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μαζί με τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό για:
– Να ανακληθούν τα εξώδικα του Δημάρχου.
-Να καθαρισθεί ο χώρος μέχρι να δρομολογηθεί η αποκατάσταση τους.
-Να διεκδικήσουν, μαζί με τους περίοικους στο χώρο, ένα πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους της Κουλούρας, της Ράχης και της Ροκάς.
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ