Το γαϊτανάκι των αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των τριών παρατάξεων για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Προσπαθούν με όξυνση των επικοινωνιακών-λεκτικών τους αντιπαραθέσεων να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να κρύψουν τη συμφωνία τους στα κύρια και βασικά. Όπως :
1) Την στήριξη που παρέχουν από κοινού στη πολιτική της εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Τα λαϊκά στρώματα, καλούνται σήμερα, να πληρώσουν την όποια μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων είτε με τον ένα ή είτε τον άλλο εργολάβο. Αυτή η πολιτική σηματοδοτεί τη συνέχιση και κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων που έπαιρναν όλα τα προηγούμενα χρόνια από θέσεις Διοίκησης του Δήμου.

2)Την σιγή που τηρούν σχετικά με τα αυξημένα δημοτικά τέλη που επέβαλαν το 2019 στα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ το 2020, από κοινού πάγωσαν τα δημοτικά τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις. Στην πράξη τις απάλλαξαν, από το να συνδράμουν στην άρση του αδιεξόδου διαχείρισης των απορριμμάτων, αρνούμενοι να επιβάλλουν αυξήσεις στα δημοτικά τους τέλη, όπως πρότεινε η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ .

3)Την αποφυγή της ελάχιστης αναφοράς, τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από τους 20 Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, για διεκδίκηση από την κυβέρνηση έκτακτης χρηματοδότησης για την μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων, τώρα που βρισκόμαστε σε συνθήκες έκτακτης κατάστασης.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί χρυσοφόρο τομέα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι αυτό υπάρχει σχεδιασμός, από Κυβερνήσεις, ΕΕ και Δημοτικές Αρχές, να στηρίξουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με σκοπό να αυγατίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ καλεί το λαό της Αιγιάλειας να μην πέσει στις παγίδες της παραπλάνησης. Να αξιοποιήσει την πείρα του . Να προτάξει τις δικές του σύγχρονες ανάγκες. Να παλέψει για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Υπάρχει λύση με την οργάνωση της πάλης του. Να γυρίσει την πλάτη στις άλλες παρατάξεις και να συμπαραταχτεί με τη ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Να διεκδικήσει :
• Άμεση έκτακτη χρηματοδότηση της μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο, που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, για να μη βρεθεί ο λαός πάλι αντιμέτωπος με διάσπαρτα απορρίμματα στις γειτονιές και στα χωριά, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.
• Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ευθύνη Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου με βάση τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών.
• Να δοθεί προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό με κεντρικούς δημόσιους πόρους του εξοπλισμού αποκομιδής, βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή.
• Μείωση των Δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
• Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων.
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, με δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ