Η Έφη Μελά ήταν η σύζυγος και η μούσα του Γιάννη Τσεκλένη

Ο Γιάννης Τσεκλένης και η Έφη Μελά πέρασαν μαζί 54 χρόνια, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Ο σπουδαίος Έλληνας σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Ιανουαρίου, σε ηλικία 82 ετών. Παντρεύτηκαν το 1976. Δεν επιδίωκαν το γάμο αλλά τους προέτρεψε ο Ηλίας Λαλαούνης. Τότε ο σχεδιαστής είχε κάνει το πρώτο του χειρουργείο και οι γιατροί του έδιναν ένα μόνο χρόνο ζωής. Η τελετή, που έγινε σε ένα ξωκκλήσι στον Κουβαρά, ήταν συγκινητική. Οι καλεσμένοι ήταν ντυμένοι με το concept σαφάρι και ήταν περίπου 10 άτομα.

Ο έρωτάς τους γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1965 σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Τσεκλένης συμμετείχε σε ένα φεστιβάλ ελληνικής μόδας κι εκείνη ήταν ένα από τα μοντέλα που συμμετείχαν στην παρουσίαση των σχεδίων του. Σε εκείνο το ταξίδι στη συμπρωτεύουσα ξανασυναντήθηκαν. Ο σχεδιαστής γνώριζε ήδη την “Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό” καθώς είχε ψωνίσει πολλές φορές στο μαγαζί του ενώ την είχε δει αρκετές φορές στις βόλτες της στη θάλασσα με τον σύζυγό της και αθλητικό συντάκτη Χάρη Λυμπερόπουλο. Ήταν όμως τότε το άπιαστο όνειρο κάθε άνδρα.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα -αφού είχαν κάνει μια βραδινή έξοδο στη Θεσσαλονίκη μετά την παρουσίαση με όλους τους συνεργάτες- είχαν καταλάβει ότι ο έρωτάς τους είναι αναπόφευκτος. Ακολούθησε ένα ταξίδι στη Βυρητό για τον ίδιο λόγο και μετά κανένας δεν ξαναγύρισε στο κανονικό του σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα στο www.marieclaire.gr