Δίκη ηθοποιού – ταξιτζή: “Αυτοτραυματίστηκε για να γλιτώσει” – Η απολογία του κατηγορουμένου

Ευθέως κατά του οδηγού ταξί στράφηκε ο Γ. Καρκάς, που κατηγορείται για βιασμό, υπογραμμίζοντας στην απολογία του ότι ο κατήγορός του αυτοτραυματίστηκε, έτσι ώστε να μην βρεθεί απέναντι στις δικαστικές αρχές.

«Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεων του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί. Εξετάστηκε 20 ώρες μετά, δεν θα επωμιστώ εγώ ότι κάνει εκείνος. Ακόμα και όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε διπλάσια ώρα» υποστήριξε ο ηθοποιός απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι σκέφτηκε να με παρατήσει κάπου αλλά μετά θυμήθηκε ότι τον είχα πάρει από beat. Πιστεύω ότι εάν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχα βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένεια μου».

Ο Γ. Καρκάς επεσήμανε στην απολογία του, η οποία δεν ολοκληρώθηκε αλλά θα συνεχιστεί στις 24 Φεβρουαρίου, ότι βρίσκεται αδίκως στη φυλακή μόνον εξαιτίας μίας ιατροδικαστικής έκθεσης, που ο ίδιος δεν αποδέχεται.

«Σε όλη τη ζωή μου όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή την θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως στο ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ» τόνισε.

Για αρκετές ώρες ο Γ. Καρκάς περιέγραψε όσα έλαβαν χώρα το Νοέμβριο του 2018, υπογραμμίζοντας συχνά ότι εξετάσει γεγονότα έγιναν «για πλάκα». Ουσιαστικά, αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε ερωτική επαφή των δύο ανδρών, ενώ αποδέχθηκε μόνο ότι έχει υπάρξει χρήστης ουσιών. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, εκείνο το βράδυ θα βρισκόταν με ένα φίλο του και για αυτό ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει σε ένα κατάστημα ερωτικών ειδών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι δυο τους συζήτησαν για διάφορα ζητήματα, όπως τις ερωτικές προτιμήσεις και τις οικογένειες τους. «Έχω σχέση με μια κοπέλα αλλά δεν κάνω διακρίσεις σε σχέση με το φύλο. Δεν κάνω διακρίσεις, έχω εμπειρίες και μετά δυο φύλα» είπε ο ηθοποιός πως του εκμυστηρεύτηκε ο οδηγός ταξί.

Όσο για τις ουσίες που φέρονται πως χρησιμοποιήθηκαν, ο Γ. Καρκάς αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο έγινε εσκεμμένα. «Έψαχνα νευρικά τα τσιγάρα μου γιατί έκανα χρήση 3 ημέρες. Θεωρώ ότι επειδή έκανα απότομες κινήσεις, εκεί πετώντας τα πράγματα ίσως άνοιξε το μπουκαλάκι με το popper. Όταν γύρισα στο μαγαζί συζητήσαμε για τις ερωτικές εμπειρίες μας, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση ανάμεσα μας βέβαια» εξήγησε και συνέχισε: «Μετά σκέφτηκα μέχρι να μου στείλει ο φίλος μου να βρεθούμε να πάμε να δούμε τι γίνεται στο πάρκο εκείνο κάτω από το Γκάζι, που ήξερα ότι γίνονται υπαίθριες γνωριμίες ομοφυλοφίλων ατόμων». Ωστόσο, εκεί ο κατηγορούμενος κατάλαβε ότι μυρίζει το popper και ότι έχει ανοίξει. «Αισθάνθηκα άσχημα που προερχόταν από εμένα αυτή η μυρωδιά. Του είπα να ανοίξουμε αμέσως τα παράθυρα γιατί ντράπηκα και ήξερα ότι μυρίζει. Διαπίστωσα ότι πράγματι έχει ανοίξει το μπουκαλάκι γιατί ήταν υγρό απ έξω. Το σκούπισα όπως μπορούσα και συνεχίσαμε».

Ο ηθοποιός υποστήριξε πως ο οδηγός εξαφανίστηκε για κάποια ώρα στο αλσύλλιο, ενώ όταν αποχώρησαν «από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα». Το επόμενο πράγμα που θυμόταν ήταν στο Ιπποκράτειο: «Ανοίγω τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα που είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε ένα χρήστη σε αυτή την κατάσταση. Όταν είδα γιατρό κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα. Ήθελα να πω να με κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξεταστώ γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένεια μου. Κάπου εκεί βλέπω στο βάθος τον οδηγό να ουρλιάζει «τι μου κάνατε αλήτες;». Προσπέρασε τους πάντες και ήρθε και με χτύπησε. Ξαφνικά άρχισαν να με τραβάνε. Ο ένας αστυνομικός που έβαζε χειροπέδες και ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες την ταυτότητα μου. Με συνέλαβαν χωρίς λόγο, απλώς επειδή κάποιος ούρλιαζε».

Τέλος, ο κατηγορούμενος κατέθεσε: «Μέχρι που αποκοιμήθηκα εγώ, χαζολογούσαμε, δεν είχε γίνει τίποτα. Αυτός δεν αποκοιμήθηκε πουθενά! Τα gps το δείχνουν! Σε 16 λεπτά που σταματήσαμε σε σημείο εμφανές που κανείς δεν μπορούσε να πάθει κανένα κακό. Δεν παραδέχεται ότι ήρθε βόλτα μαζί μου στο πάρκο προκειμένου να αποκρύψει οποιαδήποτε συμπεριφορά δική του που ίσως υποκρύπτει ομόφυλο ερωτισμό. Πως όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε σαν τρελός να με σώσουν οι γιατροί και μετά ζητούσε ιατροδικαστή. Όταν ένας άνθρωπος έχει περάσει από ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών και φτάνει σε ένα νοσοκομείο με έναν που έχει πάνω του ναρκωτικά και είναι τέζα, γι αυτό φώναζε, φοβόταν μήπως πάει φυλακή».