Αλάσκα: Ένας ορειβάτης νεκρός και ένας τραυματίας – Έπεσαν από ύψος 300 μέτρων

Ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή τους και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση περίπου 305 μέτρων ενώ βρισκόταν σε μια απότομη, τεχνική διαδρομή στο όρος Τζόνσον, στο εθνικό πάρκο και την προστατευόμενη περιοχή Ντενάλι της Αλάσκας.

Σύμφωνα με τη Guardian, το περιστατικό σημείωθηκε το βράδυ της Πέμπτης και έγινε αντιληπτό από άλλη ομάδα ορειβατών, που κατέβηκε στο σημείο όπου είχαν πέσει οι ορειβάτες. Μάλιστα, έσκαψαν μέσα στο χιόνι και περιποιήθηκαν τον τραυματισμένο ορειβάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου.

 

 

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ένα ελικόπτερο διάσωσης και δύο φύλακες αναχώρησαν από την Ταλκέτνα, όπου εδρεύουν οι ορειβατικές επιχειρήσεις του πάρκου. Κατάφεραν να διασώσουν τον τραυματισμένο ορειβάτη, ο οποίος αργότερα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο για πρόσθετη ιατρική περίθαλψη. Το ελικόπτερο επέστρεψε αργότερα στο βουνό για τη σορό του ορειβάτη που έχασε τη ζωή του, αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψει λόγω επιδείνωσης του καιρού, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Θα επιστρέψουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ανέφερε το πάρκο.

Η πτώση σημειώθηκε σε μια διαδρομή στη νοτιοανατολική πλευρά του βουνού των 2.500 μέτρων, γνωστή ως «η κυλιόμενη σκάλα».

Be the first to comment on "Αλάσκα: Ένας ορειβάτης νεκρός και ένας τραυματίας – Έπεσαν από ύψος 300 μέτρων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*