Ανάγκη αναβάθμισης και μεταρρύθμισης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Με την ΔΑΚΕ καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συναντήθηκε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.
Τα μέλη του συνδικαλιστικού φορέα περιέγραψαν το τοπίο στην εκπαίδευση, το οποίο με τις αόριστες εξαγγελίες και τις παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απορρυθμίζει τους εκπαιδευτικούς από το λειτούργημά τους και τους μαθητές από τους στόχους τους. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις δομές υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου, το οποίο εισάγεται αύριο στη Βουλή.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, και τόνισαν την ανάγκη να βελτιωθεί ουσιαστικά η εκπαίδευση (Γενική και Επαγγελματική).
Ο Γ. Μαυραγάνης συμφώνησε για την ανάγκη αναβάθμισης και μεταρρύθμισης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μιλώντας ειδικότερα για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που εισάγεται στη Βουλή αύριο, επεσήμανε ότι στοχεύει στην εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους στην διοίκηση της εκπαίδευσης και στοχεύει στην κατάργηση θεσμών (όπως είναι αυτός των σχολικών συμβούλων) που έχουν αποδείξει διαχρονικά την αξία τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υποβαθμίζει την ειδική αγωγή και επανέλαβε την θέση της Νέας Δημοκρατίας που ζητάει να αποσυρθεί με το επιχείρημα ότι απαξιώνει την Παιδεία.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ενημέρωσαν διεξοδικά τον Γ. Μαυραγάνη για τα ειδικότερα θέματα και προβλήματα της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Αχαΐας.