Σαφές χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου

Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υποδομών, Θάνου Βούρδα, στην Πάτρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η νέα επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υποδομών δίνει την ευκαιρία στην κυβερνητική πλευρά να αποσαφηνίσει ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.
Το σημαντικότερο που πρέπει να μας απασχολήσει από εδώ και στο εξής είναι να εξασφαλιστούν η εκπόνηση της μελέτης και η χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι το Νότιο Λιμάνι. Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, φορείς και πολίτες, πρέπει να διεκδικήσουμε σθεναρά την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος. Παράλληλα με τον τρόπο που θα φτάσει το σύγχρονο τρένο στο νέο λιμάνι, η κυβέρνηση οφείλει στους Αχαιούς να δώσει συγκεκριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου. Το σύγχρονο τρένο πρέπει να φτάσει στο νέο λιμάνι το συντομότερο δυνατό!
Το σιδηροδρομικό έργο μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στην κυβέρνηση για να επισπεύσει την κατασκευή του εμπορικού τμήματος του νέου λιμένα, γεγονός που θα επιτρέψει στο λιμάνι της Πάτρας να αξιοποιήσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα, ως το μόνο λιμάνι που θα έχει σύνδεση με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο κατά μήκος όλης της ανατολικής ακτής της Αδριατικής.
Με την κατασκευή των δύο υποδομών, της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το νέο λιμάνι και του εμπορικού τμήματός του, θα δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη του λιμανιού, της Πάτρας και της Αχαΐας.
Περιμένουμε λοιπόν αύριο από τον κ. Βούρδα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να μην περιοριστεί σε γενικές τοποθετήσεις και θριαμβολογίες.