Αχαΐα: Σε συναγερμό οι Αρχές για το νέο κύμα κακοκαιρίας – Φόβοι για κατολισθητικά φαινόμενα

Σ’ αναμμένα κάρβουνα κάθονται στην Αιγιάλεια ενόψει της επικείμενης, από σήμερα, επιδείνωσης του καιρού. Η κακοκαιρία Δωροθέα, την οποία περιμέναμε, αλλάζει όνομα, όπως εξήγησε μέσα από ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.
Ο κ. Κολυδάς είπε πως η κακοκαιρία πλέον ονομάζεται Εμίλ. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την κακοκαιρία, «το χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο αλλάζει όνομα και από Dorothea γίνεται Emil, το οποίο όμως παράλληλα εξασθενεί κάπως».
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μαρουσάκη, όμως, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σήμερα, καθώς μία «ζώνη καταιγίδων» θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά, κάτι που σημαίνει -όπως εξήγησε- ότι τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από δυνατούς νοτιάδες, δεν αποκλείονται οι χαλαζοπτώσεις, η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και να πέσει μεγάλος όγκος νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην Αιγιάλεια η ανησυχία στρέφεται στο γνωστό σημείο, Ζαχλωρίτικα, Πούντα. Αν η βροχή είναι κανονική, δεν θα συμβεί τίποτα. Αν, όμως, πάμε σε πιο δυνατές μπόρες, με διάρκεια, τότε η επιφυλακή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας αλλά και της Περιφέρειας θα είναι αυξημένες.