Αιγιαλεία – Εθνικό Αστεροσκοπείο: “Mπήκε” μετεωρολογικός σταθμός στο Μεσορρούγι

Ένας νέος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στο Μεσορρούγι Αχαΐας, στις βορειοανατολικές πλαγιές του Χελμού λίγο πάνω από τα 1.000 μ. υψόμετρο. Μια περιοχή αχαρτογράφητη όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ευρισκόμενη στο άκρο ανατολικό τμήμα του νομού Αχαΐας στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας που εκτιμάται από Δήμο Αιγιαλείας, Δασαρχείο Αιγίου και Εθνικό Αστεροσκοπείο ότι μπορεί να δώσει πολύ ενδιαφέρουσες καταγραφές!

Η σχετική πρόταση έγινα από τον αντιδήμαρχο Αιγιαλείας Νίκο Καραΐσκο, την τοποθέτηση ανέλαβε ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης με τον συνεργάτη του Κώστα Σπάθη, ο πρώην Δασάρχης Αγίου κ.κ. Χρονόπουλος και οι Λάκης Φίλερης και Ντίνος Παπαγιαννόπουλος που παραχώρησαν το χώρο για να φιλοξενηθεί ο σταθμός και να αγκαλιάσουν το όλο εγχείρημα!

«Χωρίς αυτό το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα ήμασταν ακόμη σε πλήρη άγνοια αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μία τόσο πολύπλοκη γεωμορφολογικά χώρα όπως είναι η Ελλάδα. Το δίκτυο αριθμεί πλέον σχεδόν 600 σταθμούς σε πανελλαδικό επίπεδο με συνεχή επέκταση!» αναφέρει ο κ. Σερέτης.

 

πηγη aigio voice