Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Πορεία προς τη Βουλή, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στα Προπύλαια, με φοιτητές και εκπαιδευτικούς να έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν. Αυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Πανεπιστημίου στο κέντρο.

Με πανό που γράφει «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο.

Εν τω μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας εως τις 2μμ πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Αυτή την ώρα περίπου 1000 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή.

silalitirio-dio
silalitirio-ena

Έχει διακοπεί κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία θα κατευθύνεται στη Βουλή.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Επίσης, η ΔΟΕ αναφέρει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).