Κύκλωμα μαστροπείας: Πώς η «Λορέλα» παρουσιαζόταν ως φίλη και εξωθούσε τις ανήλικες στην πορνεία

Με το ψευδώνυμο «Λορέλα» η 31χρονη συλληφθείσα που συμμετείχε στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων προσέγγιζε ανήλικες και υποσχόταν μεγάλες αμοιβές εάν αυτές συνευρεθούν ερωτικά με εύπορους άνδρες οι οποίοι θα πλήρωναν αδρά για να βιάσουν τα ανήλικα κορίτσια.

Το βασικό της θύμα ήταν μία κοπέλα στα 15 της χρόνια την οποία είχε προσεγγίσει δήθεν φιλικά ήδη από το 2022. Η «Λορέλα» είχε ως βασικό σκοπό να την ωθήσει στην πορνεία με δέλεαρ τα χρήματα υποσχόμενη πως η ίδια θα βρίσει τους ευκατάστατους άνδρες.

Για την υπόθεση που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα εκ των οποίων οι δύο μαστροποί και ο ένας πελάτης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

lorela
Η 31χρονη συλληφθείσα με το ψευδώνυμο «Λορέλα»
Το δεύτερο άτομο από το κύκλωμα που συνελήφθη είναι ένας 34χρονος ο οποίος ήταν φίλος της «Λορέλας». Ο 34χρονος, από τα μέσα Απριλίου του 2023, απέκτησε επαφή με την παραπάνω ανήλικη και με μία 17χρονη τότε φίλη της, προτείνοντας σε αυτές να τις διευκολύνει στην αναζήτηση – εύρεση πλούσιων «πελατών» για ερωτικές συνευρέσεις επί πληρωμή, ενώ τις φωτογράφισε με τα εσώρουχά τους, αναρτώντας τις φωτογραφίες σε διαδικτυακό ιστότοπο μέσω του οποίου κλείστηκαν και πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 ερωτικά ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη επίσης ένας ακόμη άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ανάμεσα στους «πελάτες» οι οποίοι θα βίαζαν τα ανήλικα κορίτσια. Ο 55χρονος κατηγορείται ότι εντός του χρονικού διαστήματος Ιουλίου – Αυγούστου του 2023, συνευρέθηκε ερωτικά εντός της οικίας του στον Κορυδαλλό με δύο ανήλικες, καταβάλλοντας σε αυτές ως αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ έκαστη.

Επίσης, τόσο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα όσο και σε προγενέστερο χρόνο, προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού με αυτές όσο και με έκαστη ξεχωριστά σε διαφορετικούς χρόνους. Να σημειωθεί ότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο.

pelatis-lorela__1_
pelatis-lorela__2_
Ο άνδρας που κατηγορείται ότι συνευρέθηκε με τις ανήλικες

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη (11/1), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τρία άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πρόκειται για γυναίκα 31 ετών και δύο άνδρες 33 και 55 ετών, που κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και ακόμη έξι ατόμων.

Ειδικότερα:

– η 31χρονη, από αρχές του 2022, εξωθούσε ανήλικη στην πορνεία, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος,

– ο 33χρονος, στα μέσα Απριλίου 2023, ανάρτησε φωτογραφίες της ανωτέρω ανήλικης και μίας επίσης ανήλικης σε ιστότοπο, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον -10- ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, και

– ο 55χρονος, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2023, συνευρέθηκε ερωτικά στην οικία του με την πρώτη ανήλικη και ακόμη μία, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ κατά το ίδιο διάστημα και προγενέστερα προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού όσο και με καθεμία ξεχωριστά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.