ΦΩΤΟ: Ένας απίθανος Απόλλωνας επικράτησε της ΑΕΚ με 83-75

Ο Απόλλωνας Πάτρας είναι εδώ! Το βροντοφώναξε απέναντι στην ΑΕΚ Betsson ή για την ακρίβεια, απέναντι στο… φάντασμα της ΑΕΚ για τις τρεις πρώτες περιόδους του αγώνα.

Αυτό δεν πρέπει να μειώνει τη νίκη των Πατρινών (83-75). Είχαν και αυτοί το ρόλο τους για να «παγιδέψουν» την Ένωση. Όταν η ομάδα του Πλάθα αποφάσισε να αντιδράσει (έριξε τη διαφορά από το -20, στο -10 μέσα σε σχεδόν 3 αγωνιστικά λεπτά), ήταν πια αργά, αφού ο Απόλλωνας είχε τις λύσεις.

Αλλά και τον Ορλάντο Κόουλμαν, ο οποίος έκανε την πρώτη εμφάνιση με 20 πόντους. Ντεμπούτο στο… μηδέν για τον Μπράντον Νάιτ.

Το καταπληκτικό της αναμέτρησης το διαφορετικό σκορ, με το ταμπλό του γηπέδου να δίνει ως τελικό το 83-75 και τον ΕΣΑΚΕ το 83-74, αλλά να αλλάζει το σκορ, δύο ώρες και να… συμφωνεί με το ταμπλό. Ο πόντος, πάντως, δεν αλλάζει τον τελικό νικητή!

 

Απόλλων Π. – ΑΕΚ: Το ματς

Ο Απόλλωνας έκανε ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο. Και περιόρισε την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο. Είχε και τη… βοήθεια της Ένωσης σε αυτό.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα εμφανίστηκε εντελώς άνευρη, όσο περνούσε η ώρα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά 13 πόντων (47-34).

Για ένα ακόμα ημίχρονο η αμυντική συμπεριφορά ήταν κακή. Αλλά η συζήτηση μόνο για την ΑΕΚ, αδικεί τον Απόλλωνα. Πέρα από την άμυνα, οι γηπεδούχοι και ουραγοί της κατηγορίας μέτρησαν το απίθανο 7/12 τρίποντα, με τον Ορλάντο Κόουλμαν, στην πρώτη εμφάνισή του (στη δεύτερη θητεία του) να είναι αλάνθαστος με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 3/4 βολές.

Η ΑΕΚ με μόλις 2/11 τρίποντα, στηρίχθηκε αποκλειστικά στα επιθετικά ριμπάουντ (πήρε 9 επιθετικά και 12 αμυντικά).

Η 3η περίοδος θα ήταν αυτό που λέμε των αποδείξεων. Ο Απόλλωνας θα έπρεπε να αποδείξει ότι βρίσκεται μπροστά στο σκορ δίκαια. Και η ΑΕΚ άδικα.

Μετά το 3-0 της Ένωσης, ακολούθησε ο Απόλλωνας! Καταιγισμός τριπόντων, σε συνδυασμό με τα λάθη της ΑΕΚ, η διαφορά ανέβηκε στους 20 πόντους (61-41)!

Η ΑΕΚ δοκίμασε να γυρίσει την άμυνα της σε ζώνη, αλλά και εκεί οι Πατρινοί είχαν τη λύση, με τον Κόουλμαν να συνεχίζει την απίθανη εμφάνισή του.

 

Η αντεπίθεση της ΑΕΚ

Ο Απόλλωνας «έσπασε» τον κανόνα που λέει ότι η ευστοχία σε ένα ημίχρονο, δεν μπορεί να έχει πάντα συνέχεια. Μετά τα 7/12 τρίποντα του 1ου ημιχρόνου, συνέχισε με 3/5 στην 3η περίοδο, με τη διαφορά να ξεπερνάει τους 20 (70-49)!

Μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά στην 4η, η ΑΕΚ θέλησε να θυμίσει ότι είναι στο παρκέ: Σερί 10-0 και η διαφορά έπεσε στο 50%..

Η διαφορά έπεσε και άλλο (72-65) με ένα κάρφωμα του Κουζέλογλου, αλλά η ΑΕΚ έκανε δύο απανωτά λάθη. Highlight των φάσεων το κόψιμο που θύμισε ΛεΜπρόν Τζέιμς του ΜακΡέι στον Σαλούστρο.

Την αντεπίθεση της ΑΕΚ σταμάτησε το πείσμα του Μπιμπς (2:35 πριν το τέλος). Πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από τα χέρια του Νάιτ, έβαλε το καλάθι, πήρε και τη βολή (+9).

Η τελευταία προσπάθεια της ΑΕΚ ξεκίνησε από ένα τρίποντο του Νετζήπογλου για το 77-68 και δύο βολές του ΜακΡέι (77-70).

Αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχραιμία να βρουν πόντους από τις βολές και να φτάσουν σε μία τεράστια νίκη, την 3η στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ψυχραιμία και την ευστοχία του Απόλλωνα όταν η ΑΕΚ έκανε το -20, σε -7.

Ο Ορλάντο Κόουλμαν είχε 20 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/6 βολές.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 10/22 τρίποντο του Απόλλωνα (10/22), αλλά και τα 24 λάθη των Πατρινών.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 47-34, 70-52, 83-75.

Apollonas - AEK stats

Apollonas - AEK stats