(Φωτο)-Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τα 80 χρόνια από τις 9 Μαΐου 1944

Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από τις 9 Μαΐου 1944, ημέρα κατά την οποία οι ναζί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, έστησαν στα ψηλά αλώνια κρεμάλες για 11 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Το έγκλημα αυτό πραγματοποιήθηκε με πρόφαση επίθεση των πατριωτών στους Γερμανούς στρατιώτες. Η 9η Μάη επίσης, έχει καθιερωθεί πλέον ως μέρα της αντιφασιστικής μνήμης των λαών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΧΑΪΑΣ με επικεφαλής τον συντονιστή της Κώστα Κόντη, ο οποίος κατάθεσε και το στεφάνι εκ μέρους του κόμματος. Τίμησε έτσι τους 11 απαγχονισθέντες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, δεν συμβιβάστηκαν και πάλεψαν για μια καλύτερη Ελλάδα.
Στις μέρες μας βλέπουμε το μαύρο πέπλο της ακροδεξιάς να απλώνεται ξανά πάνω από την Ευρώπη. Η ελευθερία, η αλληλεγγύη των λαών, οι ιδέες του διαφωτισμού, η πρόοδος και το κράτος δικαίου υποχωρούν. Το γεγονός αυτό, κάνει επετείους σαν την 9η Μαΐου της Πάτρας, να αποκτούν ξεχωριστή σημασία και να λειτουργούν ως φάρος ελπίδας σε όλους μας. Οι πόλεμοι έχουν κυκλώσει την περιοχή μας δημιουργώντας ένα ζοφερό τοπίο.
Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην λωρίδα στη Γάζας επιβάλλουν την ενεργή μας αντίσταση για να μη ζήσουμε ξανά μαύρες μέρες. Για μια ακόμη φορά ζητάμε να σταματήσει ο πόλεμος και η γενοκτονία που συντελείται δίπλα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή τη σημερινή επέτειο δηλώνει ότι θα είναι παρών στους αγώνες που είναι μπροστά μας.

Be the first to comment on "(Φωτο)-Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τα 80 χρόνια από τις 9 Μαΐου 1944"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*