Ρούνεϊ για την απόλυση από την Μπέρμιγχαμ: «Θα μου πάρει χρόνο να το ξεπεράσω»

Καταρρακωμένος από το τέλος της συνεργασίας του με την Μπέρμιγχαμ ο Γουέιν Ρούνεϊ εξέδωσε μια αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση.
Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποτελεί παρελθόν από τη Μπέρμιγχαμ με μόλις δύο νίκες στα 15 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο της. Ο θρύλος της Αγγλίας λίγο μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του, εξέδωσε μια αποχαιρετιστήρια δήλωση στην οποία δηλώνει ευγνώμων.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τομ Βάγκνερ, τον Τομ Μπράντι και τον Γκάρι Κουκ για την υποστήριξη που μου έδωσαν όλοι κατά τη σύντομη περίοδο μου στον σύλλογο», ξεκίνησε. Με τον Ρόννεϊ στον πάγκο, η Μπέρμιγχαμ Σίτι έχει περάσει από το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ στα όρια του υποβιβασμού. Κανείς δεν κέρδισε λιγότερους βαθμούς (10), δεν έχασε περισσότερους (εννιά ήττες) ή δεν δέχθηκε τόσα (30 γκολ) στην Championship όσο οι «μπλε» του.

Ο προπονητής λυπάται που δεν του δόθηκε περισσότερος χρόνος. Όπως είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι μια υπόθεση αποτελεσμάτων και αναγνωρίζω ότι δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελα. Ωστόσο, ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που χρειάζεται ένας προπονητής και δεν νομίζω ότι 13 εβδομάδες ήταν αρκετές για να επιβληθούν οι απαραίτητες αλλαγές», συνέχισε η ανακοίνωση.

Τέλος, εξήγησε ότι η απόλυση και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν ήταν ένα σκληρό πλήγμα. «Προσωπικά, θα μου πάρει λίγο χρόνο για να ξεπεράσω αυτή την αποτυχία. Είμαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ως παίκτης ή προπονητής, από τα 16 μου. Τώρα σκοπεύω να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένειά μου ενώ προετοιμάζομαι για την επόμενη ευκαιρία στην προπονητική μου καριέρα», καταλήγει.