Ευγενία Λουπάκη: Αποχωρεί από το «Κόκκινο» η δημοσιογράφος – Ζητούσαν την απόλυσή της για μια φωτογραφία του Κασσελάκη με τον σκύλο του

Την αποχώρησή της από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της παρ’ ολίγον απόλυσής της για ένα σχόλιο σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα γενέθλια της σκυλίτσας του, Φάρλεϊ.

«Δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο» γράφει μεταξύ άλλων η πρώην σύζυγος του Θανάση Καρτερού αφήνοντας υπονοούμενα για την ανεξάρτητη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση της Ευγενίας Λουπάκη

evgenialoypaki

Τι έγραψε για την απόφασή της να αποχωρήσει από το «Κόκκινο»

Στην Γ’ γυμνασίου μέσα στη μαύρη Χούντα, έσκισα το βιβλίο των Θρησκευτικών και σκόρπισα τα κομματάκια του στο διάδρομο. Οταν το πήρε χαμπάρι ο χουντικός καθηγητής μας, έγινε της τρελλής όπως καταλαβαίνετε. Εισέπραξα μια πενταήμερη αποβολή και διαγωγή κοσμία, ενώ στο ενδεικτικό μου ο βαθμός ήταν 18,6. Η αδελφή μου Georgia Loupaki-Patriarchi τα θυμάται καλά ❤

Επειδή διαβαζω πολλά πανομοιότυπα δημοσιεύματα που εκθέτουν κάθε είδους ανεξάρτητη λειτουργία του σταθμού, δηλώνω ότι κανένα δεν έχει εμένα ως πηγή. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως.

Αλλά τώρα θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο.

Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη “Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν’ αντέξω”

Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο.

Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα.

Εκφράζω την βαθειά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ.

Τι προηγήθηκε

Μολονότι η Ευγενία Λουπάκη χαίρει οριζόντιας αποδοχής στο κόμμα και στον ευρύτερο χώρο, γεγονός που αντανακλάται στην απόφαση του κ. Κασσελάκη να παρεμβαίνει εμβόλιμα στην εκπομπή της, εντούτοις μια ανάρτησή της για το περιστατικό με τον σκύλο Όλιβερ στην Αράχωβα, ήταν αρκετή, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία εξόδου της από το κομματικό μέσο.

«Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Ολιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του την πασίγνωστη πια Φάρλυ» έγραφε η σχετική ανάρτηση. Το post συνοδευόταν με παλαιότερες φωτογραφίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη σκυλίτσα, που η δημοσιογράφος θεώρησε εσφαλμένα ότι είχαν τραβηχτεί την προηγούμενη ημέρα.

kasselakis_2

Η απόλυσή της, κατά πληροφορίες, αποσοβήθηκε με προσωπική παρέμβαση του Διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, ενώ η δημοσιογράφος έδωσε σχετικές εξηγήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση» τόνισε η κ. Λουπάκη.

loupaki_anartisi

Ωστόσο, το περιστατικό ενέτεινε την αγωνία των εργαζόμενων στην Κουμουνδούρου, αλλά και τα κομματικά μέσα για το τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό status τους, τη στιγμή που πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να επισκέπτεται τις ΗΠΑ για τις γιορτές, όταν «κλείνουν» δηλαδή διαχειριστικά και τα έτη των ανώνυμων εταιριών.

kaselakis_kokkino
kasselaki_loupaki

Το παρασκήνιο και τα «φίλια πυρά»

Η Ευγενία Λουπάκη, μολονότι υπήρξε η επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ένθετη παρουσία του στην «Ώρα του Προέδρου» στη ραδιοφωνική εκπομπή της, εντούτοις δέχτηκε νωρίτερα σειρά από «φίλια πυρά».

Σημειωτέον ότι με τις αναρτήσεις της γνωστής ραδιοφωνικής παραγωγού και συζύγου του Θανάση Καρτερού είχε ασχοληθεί διεξοδικά προ ημερών και ο στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη στα κοινωνικά δίκτυα, Νίκος Μωραιτης.
Αφορμή ένα σχόλιο της κ. Λουπάκη για την Έφη Αχτσιόγλου, με τον κ. Μωραΐτη να «συγχαίρει» ειρωνικά το «Κόκκινο» για «πολυφωνία».

Οι σφοδρές αντιδράσεις των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, ωστόσο, απέναντι στην ελευθερία έκφρασης των παραγωγών είχαν ως αποτέλεσμα και δεύτερη ανάρτηση του κ. Μωραΐτη που απαντούσε «απολύσεις μακριά από μένα. Ηθική επιλογή: Να μην φτύνεις εκεί που τρως».

post_1
post_2