ΒΙΝΤΕΟ: Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, μητέρα και κόρη

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των δύο γυναικών

Στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς και απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης.

Το Ισραήλ έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την απελευθέρωση των δύο ομήρων και η Χαμάς έσπευσε να δώσει βίντεο με τις δύο γυναίκες που περνούσαν τα σύνορα με τη βοήθεια ανθρώπων του Ερυθρού Σταυρού και παραδίδονταν στην ασφάλεια ανθρώπων του Ισραήλ.

 

Πρόσθεσε δε ότι οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες, «για να αποδείξουν στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι».

Υπενθυμίζεται πως η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατά 200 ομήρους και ότι άλλοι 50 κρατούνται από άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Λέει επίσης ότι περισσότεροι από 20 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από Reuters, Haaretz