Γάζα: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αργά το βράδυ της Τρίτης, σε αντίποινα για τους εμπρησμούς των τελευταίων ημερών με τη χρήση αυτοσχέδιων μηχανισμών προσαρμοσμένων με μπαλόνια, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Αλ Κουντς, που εδρεύει στη Γάζα, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ανέφεραν πως τουλάχιστον τρεις πύραυλοι έπληξαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για το ότι δεκάδες αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, προσαρμοσμένοι σε μπαλόνια, στάλθηκαν από Παλαιστίνιους στο νότιο Ισραήλ.

Τα νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα — επιδρομές σημειώνονται τις τρεις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα — διεξήχθησαν μερικές ώρες αφού μια αντιπροσωπεία της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου συναντήθηκε με αξιωματούχους της Χαμάς.

Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της Χαμάς, οι επαφές με τους Αιγύπτιους έχουν σκοπό τόσο την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Λωρίδα της Γάζας, όσο και την επανέναρξη της διαδικασίας συμφιλίωσης με τη Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.