Μετά τη νίκη

Γράφει ο Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων
Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη μετά από μία μεγάλη μάχη! Που την δώσαμε με εμπιστοσύνη στο κριτήριο των συμπολιτών μας, στην γνώση τους για το Δημοτικό έργο, στην βούληση τους για υπεράσπιση των κεκτημένων και της πορείας προς τα εμπρός.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, άντεξε την επίθεση, επίθεση όχι μόνο από τον αντίπαλο της, αλλά από πολλές πλευρές, για τρείς κυρίως λόγους:
Ο πρώτος:
Είναι μία παράταξη, με πολιτικές αρχές και συγκρότηση, βαθύτατα γειωμένη και συνδεδεμένη με την ευρύτατη κοινωνική της βάση, με πλούσιο έργο στην δημοτική της ιστορία διοίκησης του Δήμου, με πάρα πολλά νέα πρόσωπα, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, κατά τούτο μια πλατιά και συμμαχική, ενωτική παράταξη, που εξ αντικειμένου και όχι τεχνητά ή μόνον διακηρυκτικά, υπερβαίνει την κομματική της στήριξη.
Ο δεύτερος:
Χρησιμοποίησε την δύναμη της αλήθειας, με την ενίσχυση των αποδείξεων και της τεκμηρίωσης. Είχε στην διεκδίκηση αλλά και την δράση της, μακροπρόθεσμους, οραματικούς και στρατηγικούς στόχους, που καθορίζουν την μορφή της πόλης, στο βάθος των επόμενων δεκαετιών, παράγει ήδη εκτεταμένο έργο σε όλη την έκταση του Δήμου, με έργα αναπλάσεων και υποδομών, που βελτιώνουν και θα βελτιώσουν άμεσα την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας. Το έργο αυτό είναι ορατό, δεν κρύβεται. Ούτε πίσω από χορτάρια και κλαδιά. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική επένδυση, με ότι αυτό συνεπάγεται στην όλη οικονομική ζωή, τα τελευταία 30 χρόνια. Καμία ιδιωτική επένδυση δεν φτάνει αυτό το οικονομικό μέγεθος. Θυμηθείτε ότι οι ίδιοι που μας εγκαλούν, είχαν εξαγγείλει την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου! Μήπως το είδατε;
Ο τρίτος:
Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχει επικεφαλής της τον Κώστα Πελετίδη! Άνθρωπος πράος και προσιτός, με επιστημονική και επαγγελματική καταξίωση, με άριστη γνώση του Δημοτικού τοπίου, με γρήγορες αποφάσεις και ταχύτατες διορθωτικές κινήσεις, αν κάτι δεν πάει καλά, ειλικρινής και αυθόρμητος που κερδίζει όλους γύρω του, εγκάρδιος και ζεστός, με λαϊκή καταγωγή και απόλυτα λαϊκός και σεμνός στην συμπεριφορά του, με πολιτική συγκρότηση και συνέπεια, με όλα τα χαρακτηριστικά του λαϊκού αγωνιστή και ηγέτη, πάνω από όλα πολύ καλός άνθρωπος, που αυτό το αναγνωρίζουν οι φίλοι και οι αντίπαλοι του.
Βεβαίως, υπάρχουν δεκάδες ακόμα λόγοι, που για την οικονομία ενός τέτοιου κειμένου, παραλείπονται.
Ο γράφων, με παρουσία και δραστηριότητα στην Αυτοδιοίκηση πολλών δεκαετιών, με καθοριστική συμβολή με την παράταξη της Ανυπότακτης Πολιτείας, στην ανάδειξη των προτεραιοτήτων και των στρατηγικών στόχων του Δήμου, στην δύση της πορείας μου, δέχθηκα παρά την αρχική μου άρνηση την πρόσκληση- παρότρυνση του Κώστα Πελετίδη. Καταθέτω την τιμή και την υπερηφάνεια μου, που αυτή την μάχη την έδωσα με τον Κώστα Πελετίδη και δεκάδες παλιούς και νέους συντρόφους. Αν υπήρξα χρήσιμος για το τελικό αποτέλεσμα, θα το κρίνουν οι ίδιοι και η ευρύτερη κοινωνία της πόλης μας.
Δεν ήταν η καλύτερη συγκυρία για εμένα προσωπικά. Για πολλούς προσωπικούς και ανυπέρβλητους λόγους. Επιμένω να πιστεύω, ότι η Ανυπότακτη Πολιτεία είχε την ευκαιρία της συντεταγμένης πολιτικής συνεργασίας με την Λαϊκή Συσπείρωση και το αποτέλεσμα θα ήταν πολλαπλώς θετικό. Δεν έγινε. Για πολιτικούς λόγους. Κάποιοι δείλιασαν μπροστά στην ευθύνη. Η ιστορία κρίνει και τους απόντες, πρωτίστως όμως κρίνει τους παρόντες και όσους προσπαθούν να καθορίσουν το μέλλον.
Η προσωπική μου παρουσία στις εκλογές, κρίνω ότι ήταν θετική. Παρά τους αρνητικούς αντικειμενικούς λόγους που την περιόρισαν. Εισέπραξα μεγάλη εκτίμηση και αναγνώριση της μακροετούς διαδρομής μου και ευχαριστώ τον καθένα που το έκανε.
Πρέπει να αναφέρω, ότι η στήριξη και η συμμετοχή μου στην Λαϊκή Συσπείρωση, έγινε άνευ όρων, δεν έκανα καμία επί μέρους «διαπραγμάτευση» ή συμφωνία, δεν έκανα καμία «συνεργασία» με κανέναν συνυποψήφιο μου και η συμβολή μου επίσης στο έργο της νέας δημοτικής ομάδας, θα είναι άνευ όρων. Στα όρια των σωματικών και πνευματικών μου δυνατοτήτων.
Θεωρώ, ότι η νέα Δημοτική περίοδος, μπορεί και πρέπει να είναι ποιοτικότερη και ουσιαστική. Για την επίλυση προβλημάτων, για την υπεράσπιση δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, για την υλοποίηση των μεγάλων στόχων της πόλης μας, για την ενότητα των εργαζομένων, για την ενότητα και την αποτελεσματικότητα των αγώνων.
Στο πολιτικό τοπίο των αρνητικών για τον λαό μας συσχετισμών, πρέπει να δυναμώσουμε την συστράτευση μας, για νίκες και κατακτήσεις. Απέναντι στην ολιγαρχία και τους εκφραστές της, αυτούς που σχεδιάζουν και απεργάζονται την υποταγή του λαού, που θέλουν την διάλυση και την χειραγώγηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος,
Με πολιτική εγρήγορση, με ιδεολογική διαύγεια και προσήλωση, αντέχουμε, είμαστε παρόντες και μάχιμοι, συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας, έτοιμοι για τις μεγαλύτερες νίκες, τις μεγαλύτερες ανατροπές!
Για το μέλλον, για το δίκιο, για τα παιδιά μας!
Θα ξημερώσει!