Πραξικόπημα η εκλογή Αλεξόπουλου

Προφανώς η συγκρότηση με τον τρόπο που έγινε, αποτελεί πραξικόπημα! Παραβιάζει την βούληση, τα εκλογικά αποτελέσματα, την δημοκρατική πρακτική και την δεοντολογία. Παραβιάζει και την κοινή λογική!

Πρώτο:

 Ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας, είναι ο Δήμος υποδοχής των απορριμμάτων. Στον χώρο ευθύνης του βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, ο χώρος κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας, ο ΧΥΤΥ, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Είναι φυσικό να αισθάνεται εντονότερη την ευαισθησία και την ευθύνη. Δεν παραβιάζεται μόνο η εθιμική πρακτική, παραβιάζεται βάναυσα η ουσία των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων.

Δεύτερο:

Ο Δήμος Πατρέων, δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού. (Μαζί με την Δυτική Αχαΐα αποτελούν πάνω από το 50% του πληθυσμού της Αχαΐας, έχουν τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, έχουν την πολιτική ευθύνη του σχεδιασμού και της εφαρμογής). Είναι επιπλέον ο Δήμος, που με την δική του Τεχνική Υπηρεσία θα κληθεί να εφαρμόσει μελέτες, δημοπρατήσεις, επίβλεψη, σχεδιασμό, εφαρμογή του οποιουδήποτε συνολικού σχεδίου. Εξ αντικειμένου αναλαμβάνει και το μέγιστο του λειτουργικού κόστους του ΦΟΔΣΑ.

Τρίτο:

Ο κ. Αλεξόπουλος και η παράταξη του, είναι η παράταξη που ηττήθηκε συντριπτικά στις πολύ πρόσφατες εκλογές. Όχι μόνο ηττήθηκε στον κρίσιμο δεύτερο γύρο, αλλά η επίδοση της στον πρώτο γύρο, είναι η μικρότερη αξιωματικής αντιπολίτευσης από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα. Δεν έχει η παράταξη αυτή και ο επικεφαλής της καμία νομιμοποίηση να διαχειριστεί τον κρισιμότερο ίσως τομέα δημοτικού έργου.

Τέταρτο:

 Σε ποια λογική, σε ποια πολιτική υπακούουν όλα αυτά; Θα φανεί πολύ σύντομα. Είναι ωστόσο ήδη γνωστό, ότι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις υπάρχουν. Και στην Κυβέρνηση και στην Περιφερειακή Αρχή και στην παράταξη του κ Αλεξόπουλου. Θα επιχειρηθεί, να μπουν από την πίσω πόρτα, τα σχέδια της ιδιωτικής διαχείρισης που τόσο πανηγυρικά χρεοκόπησαν την προηγούμενη δεκαετία; Πως τοποθετούνται οι άλλες παρατάξεις; Είμαστε εν όψει της συγκρότησης, πάνω στην πιο αντιδραστική βάση, του ποθούμενου αντιπολιτευτικού μετώπου; Τι λέει επί αυτών η «αριστερή»  «ΏραΠατρών»;

Και μερικά μικρότερα ερωτήματα:

 Είναι έμμισθη η θέση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ; Αν ναι ποια είναι η αμοιβή; Θα παραιτηθεί της αμοιβής ο κ. Αλεξόπουλος; Ή μήπως στα ασήμαντα του σχεδίου, περιλαμβάνεται και η επαγγελματική αποκατάσταση του κ. Προέδρου;

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων