ΠΑΤΡΑ: Βανδάλισαν το νέο Δημαρχείο… πριν καλά καλά εγκαινιαστεί!

Πριν καλά καλά εγκαινιαστεί… υπέστη βανδαλισμούς! Θύμα οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας έπεσε το «παλαιό Αρσάκειο», το υπό ανάπλαση νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Οι «βάνδαλοι» δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την περιφραγμένη πρόσοψή του και επέλεξαν να «δράσουν» στην πλευρά του επί της οδού Κορίνθου. Το γέμισαν με συνθήματα, πολλά από τα οποία είχαν και υβριστικό περιεχόμενο. Οι άγνωστοι «χτύπησαν» τη νύχτα της Πέμπτης και οι διερχόμενοι από το σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες που μόνο θλίψη τους προκάλεσαν

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα συνθήματα έχουν γραφτεί πολύ κοντά στον «ερυθρό σταυρό» που βρίσκεται εκεί από τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια και το κτίριο χρησιμοποιείτο και από τον Ερυθρό Σταυρό. Ο εργολάβος και ο μελετητής άφησαν άθικτο τον κόκκινο σταυρό έστω και αν η εικόνα του δεν συνάδει με ένα Δημαρχιακό Μέγαρο, όμως δεν ήθελαν να αλλοιώσουν την ιστορικότητα του κτιρίου. Λογάριασαν όμως χωρίς τους βανδάλους.

Υπενθυμίσουμε πως οι εργασίες ανάπλασης του κτιρίου βρίσκονται στην τελική τους φάση. Αν και το έργο προβλεπόταν να παραδοθεί στα τέλη του καλοκαιριού, υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις. Η στόχευση προβλέπει την έναρξη της μετακόμισης μέσα στον Νοέμβριο, ακόμα κι αν το κτίριο δεν έχει ολοκληρωθεί εξολοκλήρου και οι εργασίες συνεχίζονται. Στο ισόγειο του παλαιού σχολείου είναι χωροθετημένη η Διεύθυνση Έργων (τεχνικές υπηρεσίες). Στον πρώτο όροφο θα εγκατασταθεί η διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ενώ θα υπάρχει και μια μεγάλη αίθουσα εκ- δηλώσεων. Στον δεύτερο όροφο θα είναι η διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Διοίκησης, Προμηθειών. Στο δώμα του κτιρίου που καταλήγουν οι σκάλες, η μελέτη του Δήμου έχει προτείνει να διαμορφωθεί κατάλληλα και να φιλοξενήσει ένα καπνιστήριο. Θα υπάρξει εκμετάλλευση και των άλλων χώρων από άλλες υπηρεσίες του Δήμου.