Ελπίζω να «συναντηθούμε» στην κάλπη

Είμαι η Ανδρομάχη (Μάχη) Σιώρου και είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πατρέων στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη.

Για όσες και όσους ήδη με γνωρίζουν από την πολύχρονη πορεία μου στο πλευρό γνωστών και σημαντικών πολιτικών του τόπου μας ή από την άλλη, πολιτική και κοινωνική δράση μου, ξέρουν πως η απόφασή μου να διεκδικήσω τη ψήφο και τη στήριξη των συμπολιτών μου, δεν ήταν εύκολη.

Εκπορεύτηκε από την ισχυρή παρακίνηση πολλών φίλων, αλλά κυρίως από μία εσωτερική ανάγκη, να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και στην «ακινησία» της Πάτρας για να ξεκινήσει μία νέα εποχή στα τοπικά αυτοδιοικητικά μας πράγματα.

Γεννήθηκα το 1968 στη συνοικία της Αγίας Τριάδας όπου και μένω μέχρι τώρα. Είμαι κόρη του Ευθύμιου και της Έλλης Σιώρου, δύο βιοπαλαιστών, που παράλληλα όμως ανέπτυξαν έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.  Μπαίνοντας και εγώ στον στίβο της εργασίας, πέρασα από διάφορες θέσεις; Προϊσταμένη σε αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων, γραμματειακή υποστήριξη σε εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων, γραμματέας σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, κ.ά.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον μου για την πολιτική εκφράστηκε από τα μαθητικά μου χρόνια. Από τη Γραμματεία της ΜΑΚΙ, βρέθηκα στην ΟΝΝΕΔ Αχαίας ως πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Τριάδος, ως μέλος της νομαρχιακής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, αλλά και ως γραμματέας της ΟΝΝΕΔ αργότερα. Επίσης, έχω εκλεγεί τρεις φορές μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατία (σήμερα ΔΕΕΠ).

Αυτή η πολιτική δραστηριότητα με έφερε κοντά σε γνωστά πολιτικά πρόσωπα της περιοχής με τα οποία συνεργάστηκα επί σειρά ετών.

Συγκεκριμένα, συνεργάστηκα με τους πρώην υφυπουργούς Βασίλη Μπεκίρη και Νίκο Νικολόπουλο, ενώ τα τελευταία χρόνια έως και σήμερα, είμαι συνεργάτιδα του βουλευτή ΝΔ Αχαΐας, Ιάσονα Φωτήλα.

Ακόμα, είμαι μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Κιβωτός της Αγάπης», της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας, του Φιλανθρωπικού Σωματείου «save an angel», καθώς και υπεύθυνη για το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας.

Πιστεύω πως μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή και τις σημαντικές εμπειρίες που έχω αποκομίσει, έχω τη δυνατότητα να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα και ζω, για την οποία είμαι βέβαιη πως αξίζει μία πολύ καλύτερη μοίρα από αυτή που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Αν και εσείς πιστεύετε το ίδιο, ελπίζω να «συναντηθούμε» στην κάλπη.

Σε μία κάλπη που πρέπει να αναδείξει μία… ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ!