Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ – Τα μηνύματα και οι παροτρύνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι διευρυμένη και μετά την ομιλία του πρωθυπουργού να λάβουν το λόγο και όσοι βουλευτές το θελήσουν

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στις 12 το μεσημέρι. Μία ομιλία με έμφαση στους στόχους και το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναδιοργάνωση του κράτους μέσω της προώθησης αλλαγών που καλούνται να επικοινωνήσουν και να αναπτύξουν στις περιφέρειές τους και τους πολίτες οι βουλευτές.

Μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση κατά τους πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας της, εκτιμάται πως η σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να λειτουργήσει και ως τονωτική του ηθικού των βουλευτών και ειδικά εκείνων των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού αλλά και τις πλημμύρες που ακολούθησαν. Στο πλαίσιο αυτό η συνεδρίαση αναμένεται να είναι διευρυμένη και μετά την ομιλία του πρωθυπουργού να λάβουν το λόγο και όσοι βουλευτές το θελήσουν, προκειμένου να εκφράσουν τον προβληματισμό τους αλλά και να μεταφέρουν την “εικόνα” και το κλίμα που εισπράττουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στις πληγείσες περιοχές της χώρας, τα μέτρα που έχει λάβει και έχει δρομολογήσει ήδη η κυβέρνηση αλλά και τις αλλαγές που προωθεί ιδιαίτερα στην πολιτική προστασία ως απόρροια της κλιματικής κρίσης, η οποία έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στη χώρα μας, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειές τους.

Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνεται στην καθημερινότητα, εκτενή αναφορά αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός και στην καταπολέμηση της ακρίβειας και όλα τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση προς ελάφρυνση των καταναλωτών και δη των πιο ευάλωτων.

Δέκα ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την ανάγκη εγρήγορσης των βουλευτών του στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, καλώντας τους να είναι ενεργοί και παρόντες και σε αυτόν τον αγώνα ,με στόχο και σε αυτές τις εκλογές να “βαφεί” ο χάρτης της Ελλάδας για μία ακόμη φορά γαλάζιος.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι όπως θα τονίσει, αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και όχι μία αντιπολίτευση που επιχειρεί να βρει τα πατήματά της. Μετά την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στο θεσμικό κομμάτι για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη της χώρας για “αξιόπιστη και όχι τοξική αντιπολίτευση”. Ωστόσο δεν αποκλείεται να σχολιάσει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ όπως διαμορφώνεται από τα πρόσωπα που ήδη πλαισιώνουν το νέο πρόεδρο επισημαίνοντας πως “η προεκλογική, ως προς τις εσωκομματικές εκλογές, συμπόρευσή του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους, αυτού του τοξικού λόγου, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη, μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες”.

Οι συστάσεις και η παραίνεση προς τους βουλευτές της ΝΔ, σε κάθε περίπτωση θα έχουν να κάνουν με την ενεργή παρουσία τους στην κοινωνία, και στη μάχη της πρώτης γραμμής για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν προεκλογικά απέναντι στους πολίτες.