Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Το πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν με αέρα… ευρωπαϊκής νίκης

Ο μεν επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ και πέτυχε μία ιστορική νίκη στην επιστροφή σε ευρωπαϊκό όμιλο. Η δε έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από την έδρα της Μπράιτον (2-3), κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και έδειξε έτοιμη για μεγάλα πράγματα εκτός συνόρων.

Λίγες μέρες μετά, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για το ντέρμπι της αγωνιστικής στη Stoiximan Superleague, με το οποίο πέφτει και η αυλαία της 5ης στροφής του πρωταθλήματος. Αμφότερες δεν αγωνίστηκαν στην 1η αγωνιστική και αυτή τη στιγμή, το «τριφύλλι» έχει κάνει το 3/3 ενώ η ΑΕΚ έχει μία νίκη και δύο ισοπαλίες μέχρι τώρα.

Αρχικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αϊτόρ, η οποία ανέφερε τον λόγο που έμεινε εκτός μέσα από το twitter. Παράλληλα δεν είναι στη διάθεση του έμπειρου κόουτς ούτε ο Βαγιαννίδης αλλά ούτε και ο Βέρμπιτς.

Αναλυτικά μαζί του θα έχει τους: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδη, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

Από την άλλη η ΑΕΚ πάει με αρκετές απουσίες στο ντέρμπι καθώς ο Αλμέιδα δεν θα υπολογίζει ούτε για αυτό το ματς, τους Βίντα και Μουκουντί. Παράλληλα εκτός θα είναι και ο Εχσάν Χατζισαφί μετά τον τραυματισμό που είχε στο παιχνίδι με την Μπράιτον.

Όμως, ο Αργεντινός προπονητής υπολογίζει για πρώτη φορά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, τον Αλεξάντερ Κάλενς. Αναλυτικά η αποστολή: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

Πρόγραμμα:

Σάββατο (23/09)

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1
Πανσερραϊκός-Λαμία 2-0

Κυριακή (24/09)

Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0
Άρης-Παναιτωλικός 3-0
Βόλος-Αστέρας Τρίπολης 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3

Δευτέρα (25/09)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (21:00, Cosmote Sports 1)

Πηγή: gazzetta.gr