Υποψήφιος στο πλευρό του Βασίλη Αϊβαλή ο Γιώργος Καρβουνιάρης

Την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Καρβουνιάρη  ανακοινώνει σήμερα η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

«Ο Γιώργος Καρβουνιάρης συστρατεύεται στον αγώνα μας για την Πάτρα και δυναμώνει με τη φωνή του τη φωνή της παράταξής μας. Είναι ένα στέλεχος με γνώση των προβλημάτων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με κοινωνική ευαισθησία και με αγωνιστική διάθεση, κάτι που αποτυπώνεται στην μακρά επαγγελματική και συνδικαλιστική του διαδρομή» αναφέρει ο κ. Βασίλης Αϊβαλής. «Τον καλωσορίζουμε με χαρά στην “Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι”. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Πάτρα, συνθέτουμε απόψεις, ενώνουμε τους πολίτες και προχωράμε δυνατοί για να επιτύχουμε το άλμα προς το μέλλον που έχει ανάγκη η πόλη».

Ο Γιώργος Καρβουνιάρης γεννήθηκε το 1970 στο Μόναχο της πρώην Δυτικής Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Το 1974 (μεταπολίτευση) η οικογένεια του επέστρεψε στην Πάτρα. Από το 1990 ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Μέχρι τώρα έχει εργασθεί σε δεκάδες Αθηναϊκές & Πατρινές εφημερίδες, τηλεοπτικούς & ραδιοφωνικούς σταθμούς, ανεβαίνοντας σταθερά στην ιεραρχία των media. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης και διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στην ΗΜΕΡΑ και την 4η ΕΞΟΥΣΙΑ το TELE TIME και το ACHAIA CHANNEL.

Για πάνω από 20 χρόνια έχει και δικές του καθημερινές εκπομπές σε ραδιόφωνα της Πάτρας. Τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ 94.0.  Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά & Ισπανικά.

Ως δημοσιογράφος συμμετείχε σε αποστολές στο εξωτερικό και τιμήθηκε για τα ρεπορτάζ του στην Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, μεταξύ των οποίων ήταν η συνέντευξη με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς (αναμεταδόθηκε από το CNN). Άρθρα του κατά του πολέμου και του μεταναστευτικού ζητήματος έχουν δημοσιευθεί στους SUNDAY TIMES, τον OBSERVER, την El Pais και αλλού. Για τα θέματα αυτά έχει μιλήσει πολλές φορές στο BBC, το CHANNEL 4, το ITV και τη RAI.

Η ενασχόλησή του με το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενεργή εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Η ενασχόλησή του με την πολιτική, σταθερή από τα μαθητικά του χρόνια (ΠΑΜΚ- Νεολαία ΠΑΣΟΚ) συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα.

Έχει διατελέσει μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2022.

Έχει διατελέσει μέλος του Τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ από το 2020 μέχρι το 2022.

Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023.