Οι Έλληνες οδηγούνται σε νέα φτωχοποίηση με τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου παρακολουθούν όλοι οι Έλληνες εδώ και καιρό.

Ο λόγος για την ακρίβεια και το «ράλι τιμών» στα τρόφιμα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το οποίο η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη χωρίς να κάνει καν «για τα μάτια» τον… τροχονόμο…

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια για 22 μήνες στον πληθωρισμό τροφίμων και τον Σεπτέμβριο ήταν πρώτη στην Ε.Ε. στην αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή λόγω των ανατιμήσεων στα τρόφιμα.

Τα πρόστιμα για την αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου ήταν μηδενικά(!) και τον Σεπτέμβριο ασήμαντα.

Και εδώ προκύπτει και κάτι ακόμα πιο οξύμωρο: Η κυβέρνηση εισπράττει έσοδα από τη φορολογία αρκετά περισσότερα από αυτά που είχε υπολογίσει και ταυτόχρονα καταργεί το Market Pass, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους πολίτες.

Ενδεικτικά, το πρώτο οκτάμηνο του 2023 τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους ήταν 865 εκατ. πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, που μας έδωσε την επενδυτική βαθμίδα, είμαστε ουραγοί στην υγεία και στην απονομή δικαιοσύνη, δυο τομείς στους οποίους η κυβέρνηση έλεγε προεκλογικά πως θα κάνει μεταρρυθμίσεις.

Ο λαός της χώρας οδηγείται σε νέα φτωχοποίηση.

Και η εξέλιξη αυτή έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.