(Φωτο)-Πάτρα: «Τα έργα λιμνάζουν και η βραδυπορία τα συνοδεύει» – Παρέμβαση της αντιπολίτευσης στον Δήμο

Μόνο για προεκλογικούς λόγους φαντάζουν οι φωτογραφίες στον ΑΣΟ του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας έπειτα από τέσσερα χρόνια απραξίας χωρίς να έχει εγκατασταθεί εργολάβος και να έχουν ξεκινήσει οι πρόσφατα οι εργασίες.
Ας μας υποδείξει ένα έργο πού έχει τελειώσει η δημοτική αρχή τα εννέα χρόνια και το έχει παραδώσει σε χρήση, Άνω Πόλη, ποδηλατόδρομο…, παραλιακό μέτωπο, αντιδρόμηση Κανακάρη, ΑΣΟ κ.α.
Ακόμα και σε έργα που ξεπεράστηκαν όλα τα νομικά κολλήματα και σε αυτά έχει βαλτώσει.
Αναφερόμαστε στην αποκατάσταση οδικού δικτύου λόγω φυσικών καταστροφών στα Αραχωβίτικα εκεί που με νόμο ξεπεράστηκαν όλα τα κολλήματα με την Κτηματική υπηρεσία, τα χρήματα εξευρέθηκαν άμεσα και η δημοτική αρχή σέρνεται… πίσω από το έργο.
Το έργο δημοπρατήθηκε 04/07/22, το συμφωνητικό του έργου υπεγράφη 03/04/23 και η ολοκλήρωση του ήταν για τις 03/05/2023!.
Το έργο πήρε παρατάσεις για 31/07/2023 και ενώ η δημοτική αρχή γνώριζε ότι το έργο αποκλείεται να ολοκληρωθεί, δεν το συζήτησε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 26/07/2023 αλλά έκανε δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να δώσει νέα παράταση στον εργολάβο. Διαπιστώνουμε ότι είναι “αμείλικτη” η δημοτική αρχή απέναντι στους εργολάβους!!!
Η επίσκεψη της Ώρα Πατρών στο έργο Δευτέρα 31/07/2023, ημέρα που υποτίθεται ότι το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, δεν βρήκε κανέναν να δουλεύει ….χωρίς να υπάρχει καύσωνας ή κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες.
Επίσης, δεν υπήρχε ουσιαστικά καμία σήμανση από τον εργολάβο, απαγορευτικά έτσι ώστε να μην πλησιάζουν το έργο, ή να μην έχουμε κίνδυνο ατυχήματος κυρίως από δίτροχα, παιδιά, αυτοκίνητα, αλλά και κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου υπάρχει και έλλειψη φωτισμού.
Οι φωτογραφίες καταδεικνύουν και την καθυστέρηση του έργου. Κοντεύει να τελειώσει το καλοκαίρι και οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και να πάνε στα σπίτια τους ή να περιηγηθούν με ασφάλεια στην παραλία.
Ερωτάται η δημοτική αρχή ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σήμανση; Γιατί δεν ολοκληρώνεται στο χρονοδιάγραμμα του;
Το έργο από τη δημοτική αρχή…
Λέξεις όπως βραδυπορία, αναβλητικότητα, αργοπορία, βραδύτητα, αναστολή και καθυστέρηση συνοδεύουν τα “έργα” της Δημοτικής αρχής Πελετίδη.
Πραγματικά η Πάτρα είναι ένα ατελείωτο εργοτάξιο… αταξίας….

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ