(Φωτο)-Πάτρα: Διάκριση της πόλης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Πυγμαχίας

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τριπλή εκπροσώπηση και διάκριση της πόλης μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Πυγμαχίας, που έγινε στο Πλοέστι της Ρουμανίας :
«Στην Πάτρα την πόλη των δεκάδων μεγάλων πυγμάχων , πρωταθλητών Ελλάδας με διεθνείς διακρίσεις, από τους πρωτοπυγμάχους Ντίνο Γαλανό και Νίκο Δαρλαμήτσο, μέχρι τους 16 πιο σύγχρονους πρωταθλητές που αναδείξαμε το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2010, η πυγμαχία ανθεί πάλι κι έχει πλέον όλες τις προϋποθέσεις να κατακτήσει πάλι τη θέση που της αρμόζει. Οι διακρίσεις των πυγμάχων μας στις αναπτυξιακές ηλικίες τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό κυοφορούν την αναγέννηση της. Το ενδιαφέρον όλων των συλλόγων που καλλιεργούν το άθλημα, η Τοπική Επιτροπή Πυγμαχίας και η νέα γενιά των πατρινών προπονητών που πέραν όλων των άλλων διαθέτουν παιδαγωγική συγκρότηση εγγυώνται το μέλλον.
Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου στις Κορασίδες Πυγμάχους Ουρανία Κάτζαρη του Α.Σ. Μίλων Πάτρας, Λαμπρινή Γιαννακοπούλου και Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής Γ.Ε., που εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας και διακρίθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια επίσης στους προπονητές τους Νίκο Πλέα και Ηλία Πελεκούδα, στους συλλόγους τους και στους γονείς που όπως γνωρίζουμε όλοι, στις σημερινές συνθήκες εγκατάλειψης του αθλητισμού από το κράτος, υποχρεώνονται σε μεγάλες θυσίες για να στηρίξουν τα παιδιά τους.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει και θα εντείνει τη συνεργασία της με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και την Τοπική Επιτροπή για να στηρίξει το άθλημα, όπως έκανε και στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην πόλη μας με μεγάλη επιτυχία».