(Φωτο)-Αίγιο: Το διήμερο «Όμορφα πατήματα στου χορού τα βήματα… Εδώ ξεκίνησαν όλα!»,

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4/7, με απόλυτη επιτυχία, το διήμερο «Όμορφα πατήματα στου χορού τα βήματα… Εδώ ξεκίνησαν όλα!», το οποίο έκλεισε ουσιαστικά τους εορτασμούς των 45 χρόνων δημιουργικής πορείας και δράσης του Χορευτικού ομίλου Αιγίου στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Τάκης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δ. Καλογερόπουλος, οι αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων Χρ. Γούτος (κ εκ νέου υπ. Δήμαρχος) και Β. Ψυχράμη, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μ. Τσουκαλά, ο υπ. Δήμαρχος Κ. Σπηλιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γ.Ντίνου, Π.Παπαγιαννακόπουλος, Π.Γιαννούλης, Β.Θ.Χριστόπουλος, Τ. Τσερεντζούλιας, Γ.Γρέμου, Δ.Καλαμίδας, η αντιπρόεδρος της ΔημΤΟ Αιγιαλείας της ΝΔ Ελ.Πίκουλα-Μπομποτσιάρη, πολιτευτές και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και πολλά πρώην μέλη των ΔΣ του χορευτικού. Τιμήθηκαν οι σύλλογοι που συμμετείχαν στο διήμερο και οι χοροδιδάσκαλοι του ομίλου. Σε μια συμβολική κίνηση τιμήθηκαν τα μέλη των πρώην ΔΣ του ομίλου που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, με την πρόθεση του ΔΣ να συνεχιστεί η βράβευση σε όλα τα εν ζωή μέλη των πρώην ΔΣ, αφού τιμώμενα πρόσωπα στα 45 χρόνια του ομίλου είναι όλοι όσοι πέρασαν από το Χορευτικό όμιλο. Το ΔΣ του Χορευτικού θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνδιοργάνωση, τη ΔΗΚΕΠΑ και τους επιχειρήσεις-χορηγούς: το αρτοποιείο Μπομποτσιάρη, το bar Skal-Corfu, το ινστιτούτο αισθητικής της Μαρίας Τέρπου, το καφεκοπτείο της Αγγελικής Σπυροπούλου, τα χαρτικά Γιούπης, το καφέ εστιατόριο Νησί, το Hondos center και οπωροπωλείο του Θέμη Μανιώτη, καθώς επίσης την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγιαλείας (ΕΠΟΜΕΑ) και το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου (ΚΕΔΜΟΠ) για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Σκόπελος 7-10/7/2023
Επέστρεψε αργά το βράδυ της Δευτέρας 10/7 η αποστολή του Χορευτικού Ομίλου από τη Σκόπελο όπου συμμετείχε στο 8ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος». Εκεί παρέλασε χορεύοντας μαζί με τα άλλα συγκροτήματα στο λιμάνι της Σκοπέλου την 1η μέρα 7/7, ενώ το βράδυ μετά την 1η μέρα υπήρχε party υποδοχής στο φάρο της Σκοπέλου. Τη 2η μέρα 8/7 είχε ξενάγηση στα σοκάκια της Σκοπέλου, σεμινάριο Κρητικών χορών στην παραλία Γλυστέρι, φωτογράφηση για το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής των φορεσιών μας, ενώ το βράδυ ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου συμμετείχε σε παράσταση του φεστιβάλ όπου παρουσίασε χορούς Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, μιας σουίτας που είχε πρωτοδιδαχθεί από το Χρ. Κιλιά και πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό, με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθούν οι χορευτές μας. Την 3η μέρα 9/7 εκδράμαμε στη Γλώσσα Σκοπέλου όπου υπήρξε παρουσίαση Σκοπελίτικων φορεσιών με αποκορύφωμα την παρουσίαση της Νυφιάτικης Σκοπελίτικης Φορεσιάς. Στην επιστροφή υπήρχε μπάνιο στη θάλασσα και beach party με πολύ παραδοσιακό χορό και όχι μόνο στην παραλία Καστάνη. Το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της 3ης ημέρας του φεστιβάλ υπήρχε φαγητό και γλέντι αποχαιρετισμού με παραδοσιακή ορχήστρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας 10/7 ξεκίνησε η επιστροφή στο Αίγιο, αφήνοντας πίσω μόνο καλούς φίλους και την υπόσχεση στο Χρήστο Παλαιολόγο (γιό του αειμνήστου Διαμαντή) ότι ο χορευτικός όμιλος θα επισκεφτεί τη Σκόπελο ξανά τα επόμενα χρόνια και για 3η φορά (έχει συμμετάσχει στο 2ο και στο 8ο φεστιβάλ).