ΑΙΓΙΟ: Επίσκεψη του Χορευτικού Ομίλου σε Μουσείο Ακροπόλεως και Ίδρυμα Νιάρχος

Μία όμορφη εμπειρία είχαν προχθές Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 50 άτομα των τμημάτων ενηλίκων και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου που επισκέφθηκαν την Αθήνα. Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και περιπλανήθηκαν στα στενά της Πλάκας περνώντας αξέχαστες στιγμές!
Η αναχώρηση έγινε νωρίς το πρωί και στις 10.30 είχαν ραντεβού με την ξεναγό Ζωή Κωσταβάρη στην είσοδο του Μουσείου Ακροπόλεως, που είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Ξεναγήθηκαν στους τρεις ορόφους του με τρόπο εντυπωσιακό, ακούγοντας με προσοχή όσα η ξεναγός τους εξηγούσε. Ένοιωσαν θλίψη από τις καταστροφές που έγιναν στην Ακρόπολη και ακόμη μεγαλύτερη από τα πολλά εκπληκτικά αγάλματα που ο Άγγλος Έλγιν (πρεσβευτής τότε στην Κωνσταντινούπολη, έκλεψε λαδώνοντας τους Τούρκους) και τα οποία βρίσκονται τώρα στο Βαλκανικό Μουσείο.
Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο, οι εκδρομείς έμειναν ελεύθεροι μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι στα πολύβουα στενά της Πλάκας. Επιβιβάστηκαν κατόπιν στ πούλμαν και ακολουθώντας την λεωφόρο Συγγρού έφτασαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όσοι δεν είχαν επισκεφθεί το Ίδρυμα, εξεπλάγησαν από τον τεράστιο χώρο, από την αρχιτεκτονική των κτιρίων, από τους κήπους, τις δεντροστοιχίες, τις παιδικές χαρές, τις πρωτότυπες ιδέες, την εκπληκτική θέα, τα συνεχιζόμενα έργα, αλλά και τις πάμπολλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε ημέρα και ιδίως τα Σαββατοκύριακα.
Πλήρεις εμπειριών και απόλυτα ευχαριστημένοι από όσα είδαν και άκουσαν, επέστρεψαν στο Αίγιο στις 9.00 το βράδυ. Συνόδευσαν ο πρόεδρος και διευθυντής Χρήστος Κιλιάς, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Νικολόπουλος και η έφορος υλικού Γεωργία Μποτίνη.