Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη. 

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα προτείνει εκ νέου τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για Ε΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη για Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατέβει σε τρεις περιφέρειες, όπως έχει δικαίωμα κάθε πολιτικός αρχηγός: Την Α’΄Θεσσαλονίκης, το Ηράκλειο της Κρήτης και το νότιο τομέα Αθηνών. Εάν επέλεγε το Νότιο Τομέα, θα έμενε εκτός ο Παύλος Χρηστίδης, εάν διάλεγε το Ηράκλειο θα κόβονταν ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Μαΐου ο κ. Ανδρουλάκης είχε επιλέξει να κρατήσει την Α’ Θεσσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς. Η κίνηση εξόργισε τον κ. Καστανίδη ο οποίος είχε κάνει λόγο για «προσωπική προσβολή», καθώς το έμαθε μόλις λίγα λεπτά πριν βγει η σχετική ανακοίνωση.

Η Χαριλάου Τρικούπη είχε απαντήσει μέσω κύκλων ότι «δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό κατά του κ. Καστανίδη», σημειώνοντας ότι η απόφαση «είναι συμβολισμού» και στοχεύει αποκλειστικά σε καλύτερες επιδόσεις στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, ενώ τόνιζαν πως η απόφαση Ανδρουλάκη «δεν είναι τροχιοδεικτική για το μέλλον, καθώς δεν είναι καν σίγουρο αν θα επιλέξει την ίδια έδρα». και στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου.