Αίγιο: Εκλογές στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας, την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή σχολείων – συνολικά 21- από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αρχικά έγινε η νομιμοποίηση των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας που έχουν εκλεγεί για την Ένωση και ακολούθησε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.
Μετά το τέλος της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν, στον ίδιο χώρο,  οι εκλογές της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας.
Αναλυτικά οι υποψηφιότητες και η σταυροδοσία που έλαβαν οι υποψήφιοι για το Δ.Σ., το οποίο είναι επταμελές, είχαν ως εξής (σε παρένθεση οι ψήφοι που έλαβαν):
1)Μένιος Κουτρόπουλος (24)
2)Δημήτρης Ζωιτσούδης (20)
3)Λεωνίδας Θεοφανόπουλος (13)
4)Παναγιώτης Κουτσούκης (11)
5) Φώτης Βασιλείου (10)
Σωτήρης Μακαρώνας (10)
Ανδρέας Μαρκοράς (10)
Ήλια – Ανδρομάχη Παλαιολόγου (10)
Ανδρομάχη Τσούμα (10)
11) Κλεομένης Γεωργακόπουλος (8)
12) Ιωάννης Γρίβας (6)
13) Βαλιαννάτου Ντίνα (4)
Διονύσης Λουκόπουλος (4)
Αρχοντούλα (Ντία) Παναγοπούλου (4)
Στην πέμπτη θέση σημειώθηκε ισοβαθμία μεταξύ πέντε υποψηφίων και έγινε κλήρωση προκειμένου να συμπληρωθούν οι τρεις θέσεις που θα συγκροτήσουν το νέο Δ.Σ., το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής:
Τακτικά μέλη: Μένιος Κουτρόπουλος, Δημήτρης Ζωιτσούδης, Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, Παναγιώτης Κουτσούκης, Ήλια – Ανδρομάχη Παλαιολόγου, Ανδρομάχη Τσούμα, Σωτήρης Μακαρώνας.
Αναπληρωματικά μέλη: Φώτης Βασιλείου, Ανδρέας Μαρκοράς.
Η συγκρότηση σε Σώμα θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.