Ο Κ. Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ TV

Τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ ΤV επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Πάτρα.

Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, μίλησε με τον ιδιοκτήτη Σπύρο Καμπιώτη και με τα στελέχη του καναλιού και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Τάσο Θεοδόση και Νατάσα Πατρινού.

Σε ερώτηση που δέχθηκε την τραγωδία με το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών και χαρακτήρισε ανεύθυνη την στάση του ΣΥΡΙΖΑ «Προκαλεί πολλά ερωτηματικά στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης η -θα έλεγα- απροκάλυπτη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, και του κ. Τσίπρα προσωπικά, να στοχοποιήσουν το Λιμενικό ως υπεύθυνους για αυτή την τραγωδία και να μην πουν κουβέντα για τα άθλια δίκτυα των διακινητών, οι οποίοι για σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τελικά οδηγούν αθώους ανθρώπους σε έναν τραγικό θάνατο. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ανεύθυνη στάση, η οποία δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έχουν κάνει και δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν να μην έχει μάθει απολύτως τίποτα από το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου.»

Χωρίς να πει πολλά για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί νικήτρια στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σαφές μήνυμα στα στελέχη να μην προεξοφλούν την παρουσία τους στο κυβερνητικό σχήμα. «Όσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους Υπουργούς από τώρα και ενδεχομένως να προεξοφλούν συγκεκριμένα Υπουργεία και μπορεί ενδεχομένως να ράβουν και κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια, για άλλες ωραίες κοινωνικές εκδηλώσεις τού καλοκαιριού που έρχεται.»

Σε ερώτημα αν η ΝΔ θα μπορούσε ακόμη και να αυξήσει το ποσοστό της στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε αισιόδοξος: «Πιστεύω ότι οι πολίτες οι οποίοι μάς ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν, το έκαναν για συγκεκριμένους λόγους. Πιστεύω ότι θα το ξανακάνουν, πρέπει να το ξανακάνουν. Και ενδεχομένως να μπορέσουμε να πείσουμε και κάποιους ακόμα, οι οποίοι να μην θέλησαν να κάνουν το βήμα την 21η Μαΐου, ότι η χώρα έχει σήμερα ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση»

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ ΤV στις 20.00, σε επίγεια εκπομπή και μέσα από την πλατφόρμα EON της NOVA.

Δείτε την και στα social του ΙΟΝΙΑΝ