(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων – Πάει για το ’23

advertisement

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΙΟΝΙΑΝ και τη Χαμηλή Πτήση έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία αναβάθμισης σημαντικών μνημείων σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Η κ. Μενδώνη έδωσε απάντηση για την κατάρρευση τμήματος από το Κάστρο της Μεθώνης, υπογραμμίζοντας ότι το μνημείο έχει ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Εντός του 2023 αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στην Πάτρα, του πιο εμβληματικού κτιρίου της αχαΐκής πρωτεύουσας, δήλωσε η Υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι στον σχεδιασμό του Υπουργείου περιλαμβάνεται συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας για την αναβάθμιση νεοκλασικών κτιρίων που ανήκουν σε ιδιώτες. Η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε και στην Ασέα της Αρκαδίας όπου δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αναστήλωση του σπιτιού του σπουδαίου Νίκου Γκάτσου, μετά από πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μετατραπεί σε ένα μνημείο για τον σπουδαίο στιχουργό.

Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στην είσοδο της τεχνολογίας στους αρχαιολογικούς χώρους με την παροχή δωρεάν ίντερνετ, ενέργεια που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά βοηθά και στη δουλειά των αρχαιολόγων παρέχοντάς τους τη δυνατότητα αξιοποίησης σύγχρονων εργαλείων για τη δουλειά τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :

Be the first to comment on "(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων – Πάει για το ’23"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.