(ΦΩΤΟ) Κουτσούμπας από Πάτρα: Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα

«Μεταφέρουμε από την Πάτρα το ένα και μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να προκύψει και από την κάλπη του Ιούνη. Κι αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Εμείς κοιτάμε μπροστά, έχουμε τόλμη και αντοχή, γιατί ξέρουμε ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε, «όταν οι εκμεταλλευτές σ’ αυτή τη χώρα, θα νιώθουν ευχαριστημένοι, γιατί από Δευτέρα θα έχουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση να τους κάνει τη δουλειά τους, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι της βιοπάλης, θα νιώθουν κι αυτοί ευχαριστημένοι για το ακριβώς αντίθετο, γιατί απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση θα υπάρχει μια 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση και αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ».

Μιλώντας για το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, το οποίο μετέφερε μετανάστες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει ξανά τις ευθύνες του και λέει καθαρά, κόντρα στη σήψη και τον κυνισμό όλων των ‘φωνών’ του συστήματος, υπάρχει η επιλογή της δράσης και του οργανωμένου αγώνα απέναντι σε ό,τι παγώνει την ψυχή. Κόντρα σε δηλώσεις που προκαλούν αναγούλα, όπως το ‘πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης’, θα υπάρχει το ΚΚΕ, που θα λέει, πως όταν μια μάνα μπαίνει με το παιδί της στα αμπάρια ενός καρυδότσουφλου, πρέπει να γίνουν όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και να σωθεί».

Επίσης, είπε ότι «εμείς σε όλη αυτή τη συζήτηση, ένα πράγμα λέμε καθαρά: Ναι, μπορεί ο καθένας να αισθάνεται άνθρωπος, όταν βγαίνει στον δρόμο να υπερασπιστεί, συγκλονισμένος και οργισμένος, τη ζωή κάθε ανθρώπου που μέσα σε αυτό το σύστημα κοστολογείται πολύ φθηνά. Για το ΚΚΕ, το δίλημμα ‘με τα κέρδη ή με τις ζωές’, απαντιέται καθημερινά στον αγώνα για την ανατροπή της αδικίας και των νόμων που την επιβάλλουν».

 

Στην συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «σε μια καθημερινότητα που δυστυχώς, συνεχώς επιβεβαιώνεται, ότι έρχονται δύσκολα για τον λαό και τη νεολαία, φαίνονται πιο κωμικοτραγικά τα όσα λένε λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

«Από τη ΝΔ μάς λένε ότι, αν προκύψει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα αφού η Ελλάδα θα προχωράει μπροστά και δεν θα αφήνει κανένα πίσω. Επειδή δεν επιδέχονται σοβαρού σχολιασμού αυτές οι προτάσεις, θα λέγαμε να στείλουν και κανένα στέλεχος της ΝΔ στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, που έχει μπει σε φάση ύφεσης, για να σώσουν κι εκείνη τη χώρα».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ο ξεπεσμός του δεν έχει τελειωμό» και συνέχισε: «Έφτασαν στο σημείο να λένε πως όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, στηρίζει την ΝΔ. Εδώ που τα λέμε, και πάλι καλά που μένουν σε αυτά. Γιατί με τον Μαραντζίδη για σύμβουλο θα μπορούσαν να κάνουν και ιστορικό παραλληλισμό. Όπως στην Κατοχή, που ο εν λόγω ισχυρίζεται, ότι όποιος δεν στήριζε τις δοσιλογικές κυβερνήσεις και συμμετείχε στην αντίσταση, τροφοδοτούσε τα εγκλήματα των ναζί. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά – πέρα από παραφροσύνη – και μπόλικη αντίδραση».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «θέτει ως στόχο την ‘αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης’ και να γίνει ‘όνειρο των προοδευτικών ανθρώπων η νέα του ανατολή’, αλλά όμως τα όνειρα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχουμε μεγάλη πείρα για το πώς εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον λαό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «εμείς είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι, ότι μετά το βήμα που έγινε στις 21 του Μάη με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, μπορεί να γίνει το επόμενο και στις εκλογές της Κυριακής. Γιατί είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που μέσα στον κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, χαμογέλασαν με τα ποσοστά του κόμματος. Γιατί το ΚΚΕ, ήδη τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές, με τη ΝΔ να θέλει να έρθει με φόρα, και τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνίζονται ποιος θα είναι καλύτερη συμπολίτευση στην πολιτική της, απέδειξε πως καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν έχει απέναντι της ένα δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα, ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Ακόμη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «θα χρειαστεί να μην σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα που το λέμε καθαρά ότι αποτελούν αντιδραστικά προσωποπαγή μορφώματα και πάντα χρήσιμες πολιτικές τσόντες του συστήματος».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην «Πλεύση Ελευθερίας», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μα καλά, δεν προκαλεί προβληματισμό σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο για παράδειγμα η υπέρμετρη προβολή της κ. Κωνσταντοπούλου; Τι έγινε ξαφνικά; Τελειώνουν τα ριάλιτι και είπαν να ασχοληθούν με το κίνημα δήθεν της αγάπης; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της. Χώρια που η συγκεκριμένη δικηγόρος – πολιτικός έχει βεβαρημένο παρελθόν. Είναι όντως συνεπής στις απόψεις της Αλλά οι απόψεις της, ήταν αυτές που την οδήγησαν να μην φέρει καν προς συζήτηση, όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ ανέφερε ότι «και πριν τις προηγούμενες εκλογές και τώρα, λέγαμε σε όλους τους τόνους, πως ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινές δεσμεύσεις στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, πως ακριβώς γι’ αυτό έχουν και κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα».

«Όσα έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα – συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας – επιβεβαιώνουν ξανά το ΚΚΕ με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο: Όλοι τους έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει τις απάνθρωπες πολιτικές της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες και το άσυλο. Και ορισμένα στελέχη της ΝΔ ξερνάνε το δηλητήριο του μισανθρωπισμού και την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας.

Μιλάνε για το δικαίωμα ασύλου που έχουν όλοι οι πρόσφυγες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία την έννοια της ‘ασφαλούς τρίτης χώρας’ που ουσιαστικά κατακρεουργεί αυτό το δικαίωμα. Μιλάει για ευθύνες της Ε.Ε. Μα καλά, ποιος εφάρμοσε επί 4,5 χρόνια το Δουβλίνο; Ποιος γιγάντωσε το κολαστήριο της Μόριας; Ποιος υλοποίησε την κοινή δήλωση Ε.Ε. και Τουρκίας που διόγκωσε το πρόβλημα για τους ξεριζωμένους αλλά και τους κατοίκους των νησιών; Διερωτούνται, και καλά κάνουν, ποια είναι τα πρωτόκολλα που εφάρμοσε η Frontex για να σώσει τους ανθρώπους. Αλλά θα όφειλαν να γνωρίζουν την απάντηση, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύεται πως αυτός είχε φωνάξει πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να λύσουν το προσφυγικό πρόβλημα. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Για το ΠΑΣΟΚ τώρα τι να πει κανείς; Υψηλή φιλοσοφία και ‘ανθρωπισμός’ από ένα κόμμα που ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, όχι μόνο στήριξε, αλλά πρωτοστάτησε σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην δημοτική αρχή της Πάτρας, λέγοντας ότι «είμαστε περήφανοι για αυτή, γιατί προσφέρουμε στον λαό αγωνιζόμενοι μαζί του, γιατί δημιουργήσαμε εικόνες μιας άλλης προοπτικής με τον λαό πρωταγωνιστή, εικόνες αλληλεγγύης και διεκδίκησης, ανάσες πραγματικής ανακούφισης για το λαό και τη νέα γενιά».

Επανερχόμενος στις εκλογές της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «τώρα, εκβιαστικά διλήμματα που υπήρχαν στις προηγούμενες εκλογές από τα κόμματα του συστήματος, αντικειμενικά δεν υπάρχουν» και συνέχισε: «Τώρα πολλοί περισσότεροι μπορούν να καταλάβουν πως η ανησυχία για το ποια θα είναι η ‘χρήσιμη’ συμπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ αφορά μόνο το ίδιο το σύστημα. Τώρα κρίνεται το ποιος θα κόψει τη ‘φόρα’ της ΝΔ, ποιος θα δίνει χαστούκια στο σύστημα, ποιος θα μπορεί να συγκρουστεί, να ανατρέψει και να καθυστερεί την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα κρίνεται, δηλαδή, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «έχουμε ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και προσβλέπουν σε εμάς, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Έχουμε χρέος, όπως κάναμε πάντα, έτσι και τώρα, να βρεθούμε από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές εκεί που η αδικία θα μεγαλώνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ