ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «Και στην Τ.Κ Ματαράγκα, η Δημοτική Αρχή είναι απούσα»

Με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ματαράγκα Χρήστο Ταπεινό συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με θέμα την ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής, τις ελλείψεις και τις ανάγκες των οικισμών και των κατοίκων του.

Όπως έχει διαπιστωθεί σε πολλές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, η υδροδότηση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα. Παρά τα αιτήματα χρόνων από τον δραστήριο Πρόεδρο, οι κάτοικοι των οικισμών της κοινότητας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα για την κάλυψη του αγαθού που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο το 2023.

Παράλληλα, στα προβλήματα του τόπου συγκαταλέγονται η έλλειψη υποδομών και ηλεκτροφωτισμού, τα οποία ως σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί μόνο με υποσχέσεις και εξαγγελίες. Ακόμα περιμένουν να δουν βελτιώσεις στους αγροτικούς δρόμους, όπως επίσης τι θα συμβεί με την πλατεία της περιοχής.

Δυστυχώς, όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Μάλιστα, για όλα είχε γίνει ακριβής περιγραφή τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς με το επιτελείο του είχαν επισκεφθεί την κοινότητα. Παραθέτουμε μέρος της ανακοίνωσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας:

«Από τους κατοίκους των κοινοτήτων έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης, την αποκατάσταση βατότητας των αγροτικών δρόμων, τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα που αντιμετωπίζουν. Η δημοτική αρχή θέλει να έχει άμεση επαφή με τους δημότες και να συνομιλεί μαζί τους καθώς και με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα για τα προβλήματα που υπάρχουν. (…) “Πρέπει να τιμήσουμε την ψήφο σας και να δώσουμε τον αγώνα να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε” τόνισε ο Δήμαρχος».

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει, παρά τις οχλήσεις του τοπικού Προέδρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε για την επίσκεψη στην κοινότητα Ματαράγκα:

«Αποτελεί θλιβερή διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν βήματα προόδου για την κοινότητα Ματαράγκα και τα προβλήματα της περιοχής παραμένουν τα ίδια με ευθύνη Μυλωνά. Το μεγάλο ερώτημα είναι “τι έπραξε ο Δήμαρχος για έργα στο Ματαράγκα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πέρα από “θα” και υποσχέσεις;”. Είναι αδιανόητο να συναντάμε κοινότητες με ελλιπή υδροδότηση αλλά και να μην έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο για την επίλυση γνωστών, χιλιοειπωμένων, προβλημάτων όπως ο ελάχιστος ηλεκτροφωτισμός, η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης, η εγκατάλειψη του Κοινοτικού Γραφείου, η κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία. Παρόμοια ζητήματα αντιμετωπίσαμε με επιτυχία στον πρώην Δήμο Ωλενίας και καταφέραμε να τα επιλύσουμε. Εχοντας ως εφόδιο τη γνώση του παρελθόντος, το μέλλον της Δυτικής Αχαΐας θα γίνει καλύτερο, αρχίζοντας από την ικανοποίηση των βασικών αναγκών των δημοτών».

Επιδίωξη του υποψηφίου Δημάρχου Γρηγόρη Αλεξόπουλου είναι να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά συμβούλια ώστε να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου.