Λαύριο – Απόλλων Πατρών 74-68: Μάχη μέχρι τελικής πτώσης

Το Λαύριο νίκησε 74-68 στο ντέρμπι ουραγών τον Απόλλωνα Πάτρας και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα, ο οποίος αποβλήθηκε από τους διαιτητές, ηττήθηκε με 74-68,δυσκολεύοντας πολύ την υπόθεση που λέγεται παραμονή στην Basket League.

Το Λαύριο έπρεπε να νικήσει τον Απόλλωνα Πάτρας αν ήθελε να ελπίζει στην παραμονή του στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας και το έκανε.

Το σύνολο του Γιώργου Λημνιάτη νίκησε 74-68, έφτασε στις τρεις νίκες και οι δύο ομάδες μοιράζονται πλέον την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League.

Οι γηπεδούχοι, έφτασαν ακόμη και στο +13 (56-43) στα μέσα της γ΄ περιόδου, όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου.

Η αποφασιστικότητα των γηπεδούχων και κυρίως η ευστοχία τους σε καίρια σημεία του αγώνα, ήταν τα δύο στοιχεία που τους έδωσαν στο τέλος τη νίκη.

Η παρουσία των Λάντζεβαϊν (18π.) και Κόουλ (13π. 7 ριμπ.) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει το Λαύριο στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, ενώ αντίθετα μόνο Βερτζ (26 πόντοι) ήταν ο μόνος που διακρίθηκε για την ομάδα της Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-31, 60-52, 74-68