Δυτική Αχαΐα: Συνάντηση Κουνάβη-Μπαρμπούνη για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού

Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Παναγιώτη Κουνάβη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσέων «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ντίνο Σπαράκη, με αντικείμενο τη λειτουργία της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στην Κάτω Αχαϊα.
Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η έκθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τις μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των επεξεργασμένων λυμάτων από το Βιλογικό Καθαρισμό της Κάτω Αχαϊας καθώς και από την αντίστοιχη μονάδα στη Βιομηχανική Περιοχή.

«Από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ότι υπάρχουν υπερβάσεις των μέγιστων επιτρεπόμενων τιμών για τα ρυπαντικά φορτία στα επεξεργασμένα λύματα και στα τρία ληφθέντα κατά το έτος 2022 δείγματα οι οποίες αφορούν τις φυσικοχημικές παραμέτρους και τα θρεπτικά στοιχεία, γεγονός που ενδέχεται να οφείλεται σε μη επαρκή αερισμό των λυμάτων κατά την βιολογική επεξεργασία και την συσσώρευση ιλύος εντός της μονάδας».

Κατά τη συνάντηση ο Δημήτρης Μπαρμπούνης εξέφρασε τη συνεχιζόμενη και διαχρονική  ανησυχία των κατοίκων των Αλισσών για τη λειτουργία της μονάδας ενώ από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουνάβης επικαλέστηκε τη οικονομική αδυναμία της ΔΕΥΑΔ που δεν τις επιτρέπει να προχωρήσει σε σοβαρές παρεμβάσεις στη λειτουργία της μονάδας.
Στη συνέχεια επισυνάπτεται η έκθεση της Περιφέρειας.

politistikos_syllogos_alissaion_-_enimerosi_gia_me_221021_125649_1.jpg