Να γυρίσουν τη πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες της πόλης

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑΣ
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση της πλατείας έχει ξεκινήσει από πέρσι και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Μέσα από αναφορές, εγκλίσεις και ενστάσεις, Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση, οδηγούν σε αδιέξοδο την κατάσταση του εμπορικού κέντρου της πόλης και τους δημότες σε δικαιολογημένη αγανάκτηση.
Είναι μια αντιπαράθεση που στόχο έχει το κυνήγι εξουσίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουν να εμφανιστούν ως μοναδικοί σωτήρες, αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι, γιατί όλοι τους άσκησαν εξουσία από θέσεις ευθύνης στο Δήμο και έφτασαν τη κατάσταση στα σημερινά αδιέξοδα.
Αδιαφορούν για την τραγική καθυστέρηση του έργου, την ταλαιπωρία των περιοίκων και την οικονομική αιμορραγία των επαγγελματιών της πλατείας.
Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που άσκησαν εξουσία στο Δήμο, όλα αυτά τα χρόνια, εφάρμοσαν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές εξυπηρέτησης των εργολάβων. Όψιμα σήμερα εμφανίζονται επιλεκτικά αντίθετοι σε συγκεκριμένους εργολάβους.
Δεν διεκδίκησαν από την κεντρική εξουσία διορισμούς μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού, εξοπλισμό και χρηματοδότηση για να κατασκευάζουν οι ίδιοι τα έργα χωρίς καθυστερήσεις.
Η περιπέτεια με τα έργα της Πλατείας, αλλά και οι καθυστερήσεις άλλων έργων αποδεικνύει σε κάθε καλόπιστο δημότη ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις. Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη, από το γεγονός πως κάθε εργολάβος, κάθε εταιρεία, θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάθε έργο, από κάθε εργολαβία.
Ωστόσο το ΜΝΗΜΕΙΟ των εκτελεσμένων από τους γερμανούς κατακτητές που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, παρατημένο από το Δήμο μέσα στις λάσπες και τα νερά πάνω από ένα χρόνο, δείχνει το δρόμο της ελπίδας, το δρόμο της αντίστασης στις κυβερνητικές και δημοτικές πολιτικές όλων των παρατάξεων. Φωτίζει, μέσα από τα λασπόνερα, τη μέρα της λαϊκής αφύπνισης, όπου το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα θα βαδίσει τον δρόμο της ανατροπής ώστε να αποκατασταθεί επί τέλους, και η πλατεία, και η πόλη, και όλη η Ελλάδα.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους δημότες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και αγρότες να γυρίσουν τη πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες της πόλης.
Να μην υποκύψουν στο δίλλημα επιλογής εργολάβων, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ευθύνη της καθυστέρησης των έργων. Η ευθύνη της καθυστέρησης ανήκει αποκλειστικά στη Δημοτική αρχή και στην αντιπολίτευση.
Να απαιτήσουν την άμεση αποκατάσταση της πλατείας με ευθύνη της Περιφερικής Αρχής και της κυβέρνησης με έκτακτη χρηματοδότηση από τα κονδύλια που παράνομα περιέκοψαν όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία στο Δήμο μας.
Να διεκδίκησαν από την κεντρική εξουσία διορισμούς στο Δήμο μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού, εξοπλισμό και χρηματοδότηση για να κατασκευάζουν οι ίδιοι τα έργα χωρίς καθυστερήσεις.
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ