Να γυρίσουν την πλάτη στις κυβερνητικές και δημοτικές παρατάξεις που υπηρετούν ένα σύστημα της παρακμής, της ανεργίας, της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

advertisement

Μετά από δύο μήνες τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία άνοιξαν εκ νέου με τα προβλήματα να εμφανίζονται ξανά, αφού τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισαν να πάρουν μέτρα που να εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας.
Η Κυβέρνηση προκλητικά δηλώνει ότι αρκεί το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου –εξόδου, τα ανοικτά παράθυρα και ο εναλλάξ προαυλισμός και μάλιστα σε μη στεγασμένους χώρους. Όλα αυτά ενώ έρχονται τα κρύα και οι βροχές του χειμώνα. Δεν θέλει να διαθέσει κονδύλια για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, ώστε να μειωθεί η αναλογία μαθητών ανά τάξη, να γίνονται συχνά περιοδικά τεστ για όλους, να ξεκινήσει ένα άμεσο πρόγραμμα έργων υποδομής για νέες αίθουσες.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης της παιδείας από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά γιατί όλες οι κυβερνήσεις είχαν άλλες προτεραιότητες ( ενίσχυση επιχειρηματικών ομίλων , νατοίκες δαπάνες κ.λ.π.)
Επιμένει η Κυβέρνηση να αγνοεί τα αιτήματα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών όπως αναδείχτηκαν στις κινητοποιήσεις τους, αιτήματα που όλοι παραδέχτηκαν ότι είναι δίκαια. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν η μόνη δημοτική παράταξη, που έμπρακτα συμπαραστάθηκε έξω από τα σχολεία, στον αγώνα των μαθητών, στις καταλήψεις του Σεπτέμβρη, τι στιγμή που άλλοι στρέφονταν ενάντια στους μαθητές ή έστελναν απλά ψηφίσματα. Αποκάλυψε τον προσανατολισμό της Κυβέρνησης να χρηματοδοτεί απλόχερα της μεγάλες επιχειρήσεις και όχι να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Ο αγώνας της εκπαιδευτικής κοινότητας για σχολικές αίθουσες με λιγότερους μαθητές ανά τάξη , διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών, είναι δίκαιος, και πρέπει να συνεχισθεί. Να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης της Παιδείας και της Υγείας που υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς.
Όλες οι Δημοτικές Αρχές, και οι παρατάξεις που άσκησαν εξουσία, ήσαν διαχρονικά πλήρως εναρμονισμένες με τις κυβερνητικές πολιτικές και έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί το 2ο Λύκειο Αιγίου μετά από 25 ολόκληρα χρόνια λειτούργει ακόμα σε αίθουσες προκάτ. Το 5ο Δημοτικό παρά τις υποσχέσεις της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την πτώση σοφάδων το 2019, ακόμα περιμένει την πλήρη αποκατάσταση ενός κτιρίου της δεκαετίας του 50!!.
Ακόμα και σήμερα, που η πανδημία ανέδειξε με τραγικό τρόπο, τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες όλων τους , η Δημοτική Αρχή αντί να διεκδικήσει δυναμικά από την κυβέρνηση, κονδύλια για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στο Δήμο μας, αρκείται σε «μπαλώματα» :
Πανηγυρίζει η Δημοτική Αρχή γιατί θα καλύψει τις ελλείψεις καθαριστριών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μεταφέροντας καθαρίστριες από την…. δευτεροβάθμια. Αντί να αξιοποιήσει όλο το καλοκαίρι για να επισκευάσει τις τουαλέτες, στο 6ο Δημοτικό Αιγίου, αναγκάζει όλους τους μαθητές, εν μέσω πανδημίας, να εξυπηρετούνται στη τουαλέτα των δασκάλων. Στο 5ο Δημοτικό σχολείο λόγω της επισκευής της τουαλέτας των αγοριών όλοι οι μαθητές συνωστίζονται στις τουαλέτες των κοριτσιών.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των γονιών, των εκπαιδευτικών και μαθητών ,των συλλογικών φορέων τους, που δεν υποτάσσονται, που σηκώνουν το ανάστημα τους εν μέσω πανδημίας, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής και διεκδικούν την υγεία και μόρφωση των παιδιών τους.
Απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη με προσωπικό καθαριότητας όλων των σχολείων, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο από τον περασμένο Οκτώβρη, και να μην επικαλείται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις των δικών της υπηρεσιών.
Απαιτεί την άμεση επισκευή των τουαλετών στο 5ο και 6ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου και να μη κρύβεται η Δημοτική Αρχή πίσω από τους εργολάβους που η ίδια επέλεξε.
Να μπουν σε προγράμματα ανοικοδόμησης νέων σχολικών μονάδων το 2ο Λύκειο και το 5ο Δημοτικό. Να γίνει άμεσα αντισεισμικός έλεγχος στο 5ο Δημοτικό και σε όλα τα παλιά σχολικά κτίρια του Δήμου.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους ,τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη στις κυβερνητικές και δημοτικές παρατάξεις που υπηρετούν ένα σύστημα της παρακμής, της ανεργίας, της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Να εμπιστευτούν την δύναμη του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικής δράσης, για την διεκδίκηση λύσης στα οξυμένα προβλήματα τους. Μόνο έτσι θα γεννηθεί η ελπίδα για ριζική διέξοδο αύριο
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ