Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid

Όπως είναι γνωστό οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

 

Plan b για αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα απουσιάσουν λόγω κορονοϊού είτε γιατί νόσησαν είτε γιατί θα μπουν σε καραντίνα ζήτησε η ΟΛΜΕ από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Κατά την συνάντηση πρότειναν στην υπουργό να προσληφθούν αναπληρωτές εξαμήνου Ιανουαρίου-Ιουνίου, προκειμένου να υπάρχει ένα σχέδιο για τα κενά που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με την κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο θέμα της αναπλήρωσης των νοσούντων εκπαιδευτικών η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο σχεδιασμός του υπουργείου για τις αναπληρώσεις αυτές και θα υπάρξει σύντομα συνεννόηση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

 

Σε δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας σημειώνεται ότι : «Απαιτήσαμε άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα ήδη υπάρχοντα υποστελεχωμένα σχολεία αλλά και ως σχεδιασμό για τις άδειες ασθενείας για τους εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν αλλά και για τις άδειες στις ευπαθείς ομάδες που οφείλει άμεσα να δοθούν.

Η Ν. Κεραμέως αναγνώρισε ότι προφανώς θα υπάρχουν αρρυθμίες με την έναρξη των σχολείων, επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι έχει πλήρη συνείδηση για το χάος που θα φέρουν στα σχολεία αυτές οι αποφάσεις αλλά επέμεινε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για προσλήψεις. Τόνισε ότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις για τα προβλήματα που θα προκύψουν σε μια λογική διαχείριση των κενών εκ των ενόντων επιβεβαιώνοντας στην ουσία την παντελή απουσία πρόβλεψης για την κάλυψη των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν ή θα μπουν σε καραντίνα. Από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε υποχρεωτικές αναθέσεις, υπερωρίες και μετακινήσεις και θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν θα αποδεχτούμε ούτε τον επαίσχυντο θεσμό των 3μηνων συμβάσεων! Άμεσα να υλοποιήσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και να εξασφαλίσει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών!»

Σε δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σημειώνονται τα παρακάτω: “Στο αίτημα για άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που ήδη υπάρχουν, αλλά και όσων πρόκειται να δημιουργηθούν με την κατάσταση που επικρατεί, η απάντηση ήταν εντελώς κυνική: υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες για να καλυφθούν τα κενά! Καμία μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ υπερασπίστηκε τα λεγόμενα «πρωτόκολλα υπερμετάδοσης» του ιού αφού παραμένει το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα”.

 

alfavita.gr