Μικρές μεταβολές για τα futures της Wall μετά τα ρεκόρ

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη σε κλίμα νευρικής αναμονής για το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve το οποίο αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς της τράπεζας για το κολοσσιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια για την τόνωση της ανάπτυξης.

Τα futures του Dow Jones κερδίζουν 14 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 1,5 μονάδες μετά το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη σε νέο ιστορικό υψηλό. Τα futures του Nasdaq, ο οποίος επίσης σημείωσε νέο ρεκόρ χθες κλείνοντας για πρώτη φορά πάνω από τις 15.000 μονάδες, ενισχύονται κατά 8,25 μονάδες.

Το κύριο γεγονός της εβδομάδας έρχεται την Παρασκευή, με την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος για ενδείξεις για το πότε η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων που πραγματοποιεί για να βοηθήσει την οικονομία να αντιμετωπίσει τους κλυδωνισμούς από την πανδημία.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει στο τέλος του 2021 να μειώνει τις αγορές των ομολόγων από τα επίπεδα των 120 δισ. δολ. που είναι σήμερα καθώς έχει σημειώσει ισχυρή πρόοδο τόσο στον στόχο για τον πληθωρισμό, όσο και στον στόχο για την επίτευξη μέγιστης απασχόλησης.

Στο μεταξύ, ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνουν οι δημοσιονομικές εξελίξεις, με τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνουν το ψήφισμα για τον προϋπολογισμό και μαζί να προωθούν το σχέδιο για συνολικές επενδύσεις 1 τρισ. δολ. στις υποδομές της χώρας.

Στα μάκρο της ημέρας, η αξία των νέων παραγγελιών για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά – που δεν περιλαμβάνει τα αεροσκάφη και το αμυντικό υλικό – παρέμεινε αμετάβλητη τον Ιούλιο μετά από άνοδο 1,0% τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% σε δημοσκόπηση του Reuters.