Κέρδη για τα futures της Wall μετά το χθεσινό ρεκόρ του S&P 500

Ενισχύονται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή μετά το χθεσινό ρεκόρ του S&P 500, με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι ότι το Κογκρέσο θα περάσει σύντομα το νέο πακέτο τόνωσης δίνοντας νέα ώθηση στην οικονομία.

Τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 17,15 μονάδες. Ο δείκτης κερδίζει πάνω από 4% από την αρχή της εβδομάδας και οδεύει για την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση από τις αρχές του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, τα futures του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones κερδίζουν 133 μονάδες, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 50 μονάδες.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας που παρουσίασε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνολικού ύψους 1,9 τρισ. δολ. έχει αναζωπυρώσει την αισιοδοξία των επενδυτών για τις προοπτικές της οικονομίας.

Οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν μια ειδική διαδικασία για να προωθήσουν με μεγάλη ταχύτητα τις διαδικασίες για το πακέτο τόνωσης: την Παρασκευή, η Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο ταυτόχρονα προωθεί την αναγκαία διαδικασία για να εγκριθεί το σχέδιο με απλή πλειοψηφία στη Γερουσία.

Το νέο πακέτο τόνωσης θεωρείται κρίσιμο από πολλούς αναλυτές για την ενίσχυση της οικονομίας η οποία συνεχίζει να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις από τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 49.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, με το ποσοστό της ανεργίας να υποχωρεί στο 6,3%.

Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 50.000, ενώ ανέμεναν ότι η ανεργία θα παρέμενε στο 6,7%.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσε και η είδηση ότι η Johnson & Johnson ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές την έγκριση για έκτακτη χρήση του εμβολίου της κατά της νόσου Covid-19. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την έλευση του τρίτου εμβολίου στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.