Υγειονομικοί: Τρίτη δόση εμβολίου ζητεί η ΕΙΝΑΠ – Γιαννάκος: Θα βγουν 10.000 σε αναστολή

Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους υγειονομικούς ζητεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με επιστολή της στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Τονίζει ότι οι υγειονομικοί ήταν η πρώτη ομάδα που εμβολιάστηκε, τον Ιανουάριο του 2021 και έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν 8 μήνες.

«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέριμνα για την προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που ενσυνείδητα εμβολιάστηκαν και αποκλειστικά να γίνεται διαρκώς λόγος για ποινές, για μια μικρή μειοψηφία που δεν εμβολιάστηκε», τονίζεται στην επιστολή.

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ) σε ΣΚΑΪ: Θα βγουν σε αναστολή 10.000 υγειονομικοί

Υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Τόνισε ότι οι περίπου 10.000 υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την επιλογή τους και να βγουν σε αναστολή και τότε θα δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στο οποίο το κράτος θα πρέπει να βρει λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακο, η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο όρο της ΕΕ στο στο ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών.

Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής: Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εργαζόμενους

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής Ιωάννης Δαβερώνης δήλωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά να προσπαθήσουν να τους πείσουν.

Ζήτησε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων καθώς όπως είπε θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση τζίρου. Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να χορηγηθεί άμεσα το βοήθημα επανεκκίνησης που εκκρεμεί από τον Μάιο.

Πηγή: skai.gr